Pesten binnen de vergadering medeëigenaren

Word je eigen syndicus

489 keren bekekenAlgemene Vergaderingpesten

Geachte mevrouw, mijnheer, ik word niet ernstig genomen, uitgelachen, gepest, uitgesloten, er worden leugens over mij verspreid tussen medeëigenaren en bij de huurders tot in het verslag (!) door een bende mannelijke medeëigenaren. Enkelen zijn de daders, anderen zwijgen. Ik heb geen enkele verdediging en kan nergens naartoe hiervoor. Ik nam een advokaat pro deo. Zij is een charmante vrouw maar doet niet veel, onderneemt niets, verdedigt mij niet tijdens de vergadering (misschien beter een mannelijk advokaat nemen, gezien de mannelijke eigenaren?). Ik vroeg om rechtzetting van onwaarheden in een vorig verslag, dat heeft de syndicus in het laatste verslag niet gedaan. Het is een spel/een machtsspel? Er worden niet altijd precieze antwoorden geformuleerd, zaken worden vervormd, een bepaalde toon wordt aangehouden tegenover mij. Ik schrijf nu nog mijn commentaren over verschillende punten uit die vergadering van vorige maand, alsook geef ik commentaren op het verslag van die vergadering dat ik vandaag ontving. En stuur beide naar mijn pro deo advokate. Ook zijn de kosten voor water te hoog (geen individuele meters) en is er geen transparantie, alles wordt weggestopt, ik weet dus niet wat anderen betalen. Ik ben alleenstaand en betaal dus water en gas mee voor de families die hier wonen (14 appartementen). Voor Water heb ik een en ander kunnen vinden m3 verbruik en prijs/m3 (Vlaamse overheid en waterleverancier). Maar voor gas weet ik niet waar ik uitleg moet vragen. De syndicus weigert mij in te lichten,  of licht mij in met een halve zin zn verwijt mij tegenover de vme dat ik teveel emails schrijf! (??).  Het is echt pesten. Het zou fijn zijn indien ik hierover (en nog veel meer) met iemand zou kunnen overleggen aub. Beste dank voor uw aandacht, vriendelijke groeten,

Dinah Unselected an answer december 31, 2023

7h10, 30/12/2023

Geachte mevrouw, mijnheer, ik word niet ernstig genomen, uitgelachen, gepest, uitgesloten, er worden leugens over mij verspreid tussen medeëigenaren en bij de huurders tot in het verslag (!)

Klacht neerleggen wegens laster en eerroof !

door een bende mannelijke medeëigenaren.

Probeer annoo 2023 gender neutraal te zijn en denken aub?

Niet dat je je identiteit dient te verloochen maar het helpt op dit vlak jezelf wat terughoudend op te stellen  en op de economische items/topics te focusseren.

Enkelen zijn de daders, anderen zwijgen. Ik heb geen enkele verdediging en kan nergens naartoe hiervoor.

De twee toezichtsorganen : Rekencommissaris en RvME zouden tevens kunnen waken over een elementaire respectvolle beleefde , democratisch omgangsvorm tussen de mede eigenaren onderling en het bestuur

Ik nam een advokaat pro deo. Zij is een charmante vrouw maar doet niet veel, onderneemt niets, verdedigt mij niet tijdens de vergadering

Daar Pro deo’s onderbetaald worden en bovendien twee jaar op hun factuur dienen te wachten tot de overheid hen betaald kan je geen 200 procent inzet en werkkracht in een complex dossier verwachten?!

(misschien beter een mannelijk advokaat nemen, gezien de mannelijke eigenaren?). Ik vroeg om rechtzetting van onwaarheden in een vorig verslag, dat heeft de syndicus in het laatste verslag niet gedaan. Het is een spel/een machtsspel? Er worden niet altijd precieze antwoorden geformuleerd, zaken worden vervormd, een bepaalde toon wordt aangehouden tegenover mij. Ik schrijf nu nog mijn commentaren over verschillende punten uit die vergadering van vorige maand, alsook geef ik commentaren op het verslag van die vergadering dat ik vandaag ontving. En stuur beide naar mijn pro deo advokate. Ook zijn de kosten voor water te hoog (geen individuele meters

Water berekening  (methodologie)ie en facturatie bij afwezigheid van individuele meters is niet zo eenvoudig, in principe met aantal gedomicilieerd rekening houden, eventueel kavelgewicht, belangrijkste parameter aantal geconsumeerde kubiek, ontbreekt !

en is er geen transparantie, alles wordt weggestopt,

Je bent gerechtigd de boekhouding na te lezen op afspraak !

ik weet dus niet wat anderen betalen.

tgv GDPR Privacy is dit wel normaal

Ik ben alleenstaand en betaal dus water en gas mee voor de families die hier wonen (14 appartementen). Voor Water heb ik een en ander kunnen vinden m3 verbruik en prijs/m3 (Vlaamse overheid en waterleverancier). Maar voor gas weet ik niet waar ik uitleg moet vragen. De syndicus weigert mij in te lichten, of licht mij in met een halve zin zn verwijt mij tegenover de vme dat ik teveel emails schrijf!

Wie in dit land stomdronken iemand een blauw oog slaat komt er met excuses en 1 symbolische euro en 1h werkstraf vanaf.

Wie het echter aandurft een met argumenten onderbouwde te kritische mail naar de gebouwbeheerder te sturen wordt inderdaad vrijwel onmiddellijk voor de correctionele rechter gesommeerd of zelfs politioneel stante pede gesleept ! En dit meestal decennia lang inderdaad .

(??). Het is echt pesten.

Wend u tot de dichtstbijzijnde discriminatie cel om uw verhaal te kunnen

ventileren aub? Voor je er een (te diepaand) trauma aan overhoud !

Het zou fijn zijn indien ik hierover (en nog veel meer) met iemand zou kunnen overleggen aub.

Probeer een vertrouwenspersoon in uw leeftijd en omgeving (geen vme lid) te vinden dewelke als klankbord / spiegel u maximaal probeert bij te staan en helpen aub?

Beste dank voor uw aandacht, vriendelijke groeten,

ptrdk Vraag beantwoord december 30, 2023

Geachte Ptrdk,

Dank voor de moeite die u nam, echter :

 • waar kan ik klacht indienen voor laster en eerroof aub ? En wat zal er dan verder worden ondernomen. De vme zal niet plots vriendelijk met mij gaan worden?  Ook het feit dat ik al een advokate meenam (waar ze waarschijnlijk hun voeten aan vegen, meen ik)?
 • Sorry, maar er is wel degelijk verschil tussen man en vrouw meer nog door cultuur en opvoeding. Ik kan pas neutraal denken in een respectvolle vergadering, maar dat is het dus niet en niemand doet er iets aan. Het zijn ook allemaal mannen die al 100 jaar eigenaar zijn hier (of toch bijna), heel het gebouw kennen, alle kneepjes kennen en de syndicus doet mee met hen ! Omdat ik vragen stel en transparantie wens, ben ik een lastpost…

  Ook in de corporate organisaties is het een mannenwereld, de reden waarom vrouwen, ondanks diploma’s, bewezen bekwaamheid (soms veel bekwamer dan sommige managers), ervaring, edm, nooit de top bereiken. Het is iets beter anno 2023, maar nog geen 50% !

  In deze vergadering klitten de mannen samen, ook de nieuwe en jonge eigenaren, het is nu eenmaal gemakkelijker (en leuker om te roddelen, dan voelt men zich goed en hoeft men eigen fouten niet toe te geven..) om u aan te sluiten dan het als eenling op te nemen voor een vrouw die het moeilijk heeft in dergelijke vergadering. Het is een lang verhaal dat ik misschien moeilijk hier helemaal kan uiteenzetten. Ik denk ook dat u een man bent en nog nooit fijntjes bent gepest geworden. Pesten van kinderen wordt vandaag ernstig genomen, pesten van volwassenen wordt onder de mat geschoven. En toch is het realiteit.

 • Wààr denkt u dat die mannen zitten dan in dit geval ? Zij zijn OOK lid van de Rekencommissie èn van de VME ! Het zijn dezelfde personen!
 • Ik begrijp dat ik machteloos sta, want heb niet de middelen om een dure advokaat te betalen dan. Zelfs indien de advokaat moet wachten op haar geld, zal zij intussen toch niet verhongeren ? Desnoods kan ik enkele fakturen bij betalen ?
 • Volgens de Vlaamse Overheid en waterleveranciers (Water-Link, Engie, edm) wordt voor een alleenstaand 60m3 bepaald. Als alleenstaande verbruikt men echter maar rond de 50m3 en zelfs minder per jaar. De oude kern eigenaren waarvan de meesten opbrengsteigenaren zijn willen GEEN waterteller, NOCH per officiële inwoner een berekeningssleutel hanteren ! Zij profiteren dus van de 4 eigenaren/alleenwonenende die hun eigen appartement bewonen, wij betalen teveel water en teveel gas ! (Ik weet bvb niet – en NIEMAND wil het uitleggen – hoe het gasverbruik voor warmwater wordt berekend door de syndicus !!!!, daar is geen meter voor. Wij hebben alleen calorimeters voor de verwarming/appartement en ik ben een van de weinigen die op electriciteit kookt. Ik betaal dus gas mee voor het warmwaterverbruik van ongeveer 36 personen die hier officieel wonen. NIEMAND kan mij uitleggen (zeg maar wil NIET) hoe die gaskost voor warmwaterverbruik wordt berekend (en herverdeeld volgens quotiteit/appart). Ook de bazige madammekes (sorry hoor, ik wil iedereen respecteren, maar als u deze dames bezig hoort, het is verschrikkelijk. Zij begrepen ook mijn vraag niet denk ik. Ik probeer het niet meer) die de telefoon moeten opnemen bij Techem/caloribel, kunnen het niet uitleggen.
 • Bij het nakijken van de boekhouding zal de syndicus NOOIT de individuele aanrekeningen per eigenaar toegang geven. Ik kan dus niet te weten komen wat anderen betalen. Echter ik weet zeker dat bepaalde eigenaren MINDER betalen. Rekencommissarissen kunnen dat wel, maar ik weet niet of zij die documenten krijgen vd syndicus. Alles wordt zoveel mogelijk weggestopt, gemanipuleerd. Het wordt fijntjes gespeeld.
 • Ik begrijp het niet goed : de tientallen mensen (buiten dit gebouw) aan wie ik vroeg hoeveel water of gas zij moeten betalen, heeft niemand een probleem om dat te vertellen. Ook ik heb dat probleem niet ! Alleen in dit gebouw waar ik woon wordt alles weggestopt en zegt niemand iets. Alleen dat al doet wantrouwen onstaan.
 • Wat bedoelt u met ‘discriminatiecel’ ? Bij de politie ? Wat wilt u dat daar uit voortkomt ?

  Ik woon in Deurne (een boerengat blijkbaar), iedereen kent iedereen door de jaren heen. Ik woon hier pas sedert 2017 en wist niet dat dit hier een dergelijke mentaliteit was. Verhuizen is te duur voor het ogenblik. Ik moet dan eerst nog mijn appart verkopen. Een heel gedoe en met de hoge prijzen weet ik niet waar ik best zou gaan wonen.

 • Met een klankbord buiten dit milieu waar ik ongelukkiglijk ben komen wonen, ben ik nu bezig.
 • Ik begrijp ook dat ik niet kan ‘vechten’ tegen een syndicus. Dat werd mij al eerder verteld. Moet ik dan de oneerlijkheden samen met de leugens die over mij in het verslag worden vermeld en mijn imago dat daardoor bij alle (nieuwe) eigenaren wordt bevuild, onderdanig ondergaan?

Beste dank, vriendelijke groeten,

Beste Wensen 🙂

Dinah Vraag beantwoord december 30, 2023

7h55, 31/12/2023,

Geachte Ptrdk,

Dank voor de moeite die u nam, echter :

 • waar kan ik klacht indienen voor laster en eerroof aub ?
 • Rechtbank na eerst politionele aangifte
 • En wat zal er dan verder worden ondernomen. De vme zal niet plots vriendelijk met mij gaan worden?
 • vme is vooreerst een zakelijke aangelegenheid, vriendelijkheid, laat ons stellen dat de aandeelhouders verwacht worden een respectvolle omgang aan te houden
 • Ook het feit dat ik al een advokate meenam (waar ze waarschijnlijk hun voeten aan vegen, meen ik)?
 • met of zonder advocaat bijstand, dewelke is uw aandeel/gewicht/quotiteit binnen de betreffende vme aub? Advocaat kan waken over juridische wettelijkheid, maar kan niet boven uw aandeel boxen binnen de av!?
 • Sorry, maar er is wel degelijk verschil tussen man en vrouw meer nog door cultuur en opvoeding.
 • Ondanks tendens dat je tegenwoordig voor X dient te kunnen kiezen, …als men tegenwoordig nog gender mag vragen,… deel ik uw mening in deze
 • Ik kan pas neutraal denken in een respectvolle vergadering, maar dat is het dus niet en niemand doet er iets aan.
 • Wat mij (en de wet ) betreft is respect onderdeel van de goede orde, organisatie en tucht van een vergadering, waar,…de voorzitter voor verantwoordelijke is als moderator & primus interpares,…
 • Het zijn ook allemaal mannen
 • Bij huwelijkscontract, in de breedste zin van betekenis (nieuw samengesteld gezin, man/man vrouw/vrouw) dient bij aanvang vergadering :
 • – een stemgerechtigde aangeduid uit het “koppel”, dit kan zowel een dame of een heer zijn, andere aandeelhouders u inbegrepen kunnen niet verwachten zich in deze keuze van alle specifieke andere kavels inspraak te hebben uiteraard
 • – gedoogd dat de “partner ” aanwezig is
 • die al 100 jaar eigenaar zijn hier (of toch bijna), heel het gebouw kennen,
 • – dan is de ervaring toch een voordeel aub?
 • – steeds tevens mogelijk een van de kinderen volmacht te geven
 • alle kneepjes kennen en de syndicus doet mee met hen !
 • De syndicus dient neutraal te zijn en beschikt trouwens over geen stemrecht!
 • Omdat ik vragen stel
 • Buiten een vrij niet bindend varia debat meestal eind de vergadering dient men zich tot de geagendeerde punten te beperken wettelijk
 • en transparantie wens,
 • transparantie kan je bekomen door vooraf dossierinzage
 • ben ik een lastpost…
 • je kan en mag voor je opkomen, vrijheid van mening, maar probeer een zekere aanvaardbare elegance in de omgang en steeds met argumenten pro contra aub?
Gbwgly Vraag beantwoord december 31, 2023
 • 8H30, 31/12/2023,
 • Ook in de corporate organisaties is het een mannenwereld,
 • we behalen indefrdaad het nogthans verplicht aandeel vrouw niet en worden daar niet voor beboet of gesanctioneerd
 • de reden waarom vrouwen, ondanks diploma’s, bewezen bekwaamheid (soms veel bekwamer dan sommige managers), ervaring, edm, nooit de top bereiken. Het is iets beter anno 2023, maar nog geen 50% !
 • Dit is een democratisch maatschappelijk debat dewelke de vme overstijgd
 • In deze vergadering klitten de mannen samen,

 • samen of alleen , eenieder beschikt slechts over haar/zijn aandeel quorum
 • ook de nieuwe en jonge eigenaren, het is nu eenmaal gemakkelijker (en leuker om te roddelen,
 • bedoeling is dat de voorzitter niet toestaat te filibusteren of debat die niet bijdraagd tot een besluitvorming of inhoudelijke informatie met toegevoegde waarde aanbied vooraleer mogelijks tot stemming over te gaan
 • dan voelt men zich goed en hoeft men eigen fouten niet toe te geven..)
 • Indien je met argumenten jouw tijdig vooraf ingedient agendapunt kan duiden en hierover stemming eist dan dient men objectief een gebeurlijke fout te notuleren!
 • om u aan te sluiten dan het als eenling op te nemen voor een vrouw die het moeilijk heeft in dergelijke vergadering.
 • Tijd en aantal te beslissen agendapunten laten meestal niet toe één specifieke persoon te viseren leert de ervaring
 • Het is een lang verhaal dat ik misschien moeilijk hier helemaal kan uiteenzetten. Ik denk ook dat u een man bent en nog nooit fijntjes bent gepest geworden. Pesten van kinderen wordt vandaag ernstig genomen, pesten van volwassenen wordt onder de mat geschoven. En toch is het realiteit.
 • Wààr denkt u dat die mannen zitten dan in dit geval ? Zij zijn OOK lid van de Rekencommissie èn van de VME ! Het zijn dezelfde personen!
 • De beide toezichtorganen rekencom & RvME dienen jaarlijks ge evalueerd en her bevestigd of vervangen
 • Ik begrijp dat ik machteloos sta,
 • steeds beter aanwezig te zijn, maar niet verplicht, binnen de dertig dagen ontvang je het verslag met overzicht van alle genomen zakelijke beslissingen
 • want heb niet de middelen om een dure advokaat te betalen dan.
 • Onthou je of stem tegen een punt waarr je niet akkoord mee bent
 • binnen de vier maand na av kan je na analyse kosten/baten swott analyse beslissen om al dan niet berope aan te tekenen tegen een of meerdere genomen beslissingen
 • Zelfs indien de advokaat moet wachten op haar geld, zal zij intussen toch niet verhongeren ? Desnoods kan ik enkele fakturen bij betalen ?
 • Volgens de Vlaamse Overheid en waterleveranciers (Water-Link, Engie, edm) wordt voor een alleenstaand 60m3 bepaald.
 • 37 kubiek !
 • Ervaring in grotere gebouwen leert 45 kubiek per kavel en/of 36 kubiek per gedomicillerfde
 • Als alleenstaande verbruikt men echter maar rond de 50m3 en zelfs minder per jaar. De oude kern eigenaren waarvan de meesten opbrengsteigenaren zijn willen GEEN waterteller,
 • Dit neemt niet weg dat je zelf een teller kan platsen, dan beschik je reeds over twee objectieve waarden : jouw privartief verbruik en het gebouwtotaal, hioeveel kavels betreft het aub?
 • NOCH per officiële inwoner een berekeningssleutel hanteren ! Zij profiteren dus van de 4 eigenaren/alleenwonenende die hun eigen appartement bewonen, wij betalen teveel water en teveel gas ! (Ik weet bvb niet – en NIEMAND wil het uitleggen – hoe het gasverbruik voor warmwater wordt berekend door de syndicus !!!!, daar is geen meter voor. Wij hebben alleen calorimeters voor de verwarming/appartement
 • De aanwzeighid van calorimeters laat toch toe een bepaalde methodologie te hanteren dewelke toch traceerbaar is !
 • en ik ben een van de weinigen die op electriciteit kookt.
 • gebouwinfrastructuur is bij oprichting ontworpen gedimensioneerd voor het ganse gebouw, als je niet consumeerd (bv leegstraand pand) dien hjer meestal een vast fix mee te betalen, door de historiek enerzijds en tussen buren onderling anderijds te vergelijken kom je toch tot inzicht naar de gehanteerde berekening en facturatie methode aub?
 • Ik betaal dus gas mee voor het warmwaterverbruik van ongeveer 36 personen die hier officieel wonen. NIEMAND kan mij uitleggen (zeg maar wil NIET) hoe die gaskost voor warmwaterverbruik wordt berekend (en herverdeeld volgens quotiteit/appart). Ook de bazige madammekes (sorry hoor, ik wil iedereen respecteren, maar als u deze dames bezig hoort, het is verschrikkelijk. Zij begrepen ook mijn vraag niet denk ik. Ik probeer het niet meer) die de telefoon moeten opnemen bij Techem/caloribel, kunnen het niet uitleggen.
 • tgv Pricacy gdpr beschikken de dienstenleveranciers enkel over een contract met de gebouwbeheerder, niet met de individuele eigenaars, dewelke ze dus niet hoeven rte infoirmeren
 • Bij het nakijken van de boekhouding zal de syndicus NOOIT de individuele aanrekeningen per eigenaar toegang geven. Ik kan dus niet te weten komen wat anderen betalen. Echter ik weet zeker dat bepaalde eigenaren MINDER betalen. Rekencommissarissen kunnen dat wel, maar ik weet niet of zij die documenten krijgen vd syndicus. Alles wordt zoveel mogelijk weggestopt, gemanipuleerd. Het wordt fijntjes gespeeld.
 • Je kan tevens steeds een techn isch identisch ander gebouw vergelijken om inzicht te verwerven
 • Ik begrijp het niet goed : de tientallen mensen (buiten dit gebouw) aan wie ik vroeg hoeveel water of gas zij moeten betalen, heeft niemand een probleem om dat te vertellen. Ook ik heb dat probleem niet ! Alleen in dit gebouw waar ik woon wordt alles weggestopt en zegt niemand iets. Alleen dat al doet wantrouwen onstaan.
 • Wat bedoelt u met ‘discriminatiecel’ ? Bij de politie ? Wat wilt u dat daar uit voortkomt ?
 • discriminatiecel werkt autonoom met of zonder politionele bijstand
 • Ik woon in Deurne (een boerengat blijkbaar), iedereen kent iedereen door de jaren heen. Ik woon hier pas sedert 2017 en wist niet dat dit hier een dergelijke mentaliteit was. Verhuizen is te duur voor het ogenblik. Ik moet dan eerst nog mijn appart verkopen. Een heel gedoe en met de hoge prijzen weet ik niet waar ik best zou gaan wonen.
 • Met een klankbord buiten dit milieu waar ik ongelukkiglijk ben komen wonen, ben ik nu bezig.
 • Ik begrijp ook dat ik niet kan ‘vechten’ tegen een syndicus.
 • De syndicus is slechts het uitvoernd orgaan, wel bestuurlijk verantwoordelijk, maar de jaarlijkkse av left de grote krijtlijnen vast, het kader waarbinnen ij het komende jaar dient gewerkt
 • Dat werd mij al eerder verteld. Moet ik dan de oneerlijkheden samen met de leugens die over mij in het verslag worden vermeld en mijn imago dat daardoor bij alle (nieuwe) eigenaren wordt bevuild, onderdanig ondergaan?
 • Neen zie mijn vorige initiele post je kan en mag wegens laster en eerrof klacht indienen mvg
Gbwgly Vraag beantwoord december 31, 2023

https://www.vmm.be/data/gemiddeld-leidingwaterverbruik-gezinnen

Gbwgly Vraag beantwoord december 31, 2023
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

 • 12345678910
close-link
close-link
Share This