Het gelijkvloers appartement heeft recentelijk een nieuwe eigenaar, het is een gelijkvloers met een ondergronds verdiep dienst doend als zakenruimte. De nieuwe eigenaar heeft tijdens de renovatie werken vocht vastgesteld op de betonnen muur in het ondergronds verdiep. De verzekering heeft middels een lekzoekdetectie vastgesteld dat de oorzaak niet vanuit een buis komt, maw zij komen niet tussen in de herstellingskosten. Nu is de vraag draait de VME op voor de herstelling of is het de eigenaar?
Bedankt voor jullie advies !
4 Answers
de basisakte geeft u het antwoord nml. in onverdeelde eigendom (gemeenschappelijke delen) de funderingen, de hoofdmuren en kolommen en dragende muren en betonnen geraamtes omvat.
belangrijk in deze is te weten vanwaar het vocht komt en wat is de oorzaak ! komt dit van boven met name van het appartement….lekkende water en/of chaufageleiding , lekkende badkamersyphon ect…. water loopt niet naar omhoog…
Zolang de oorzaak van het euvel niet achterhaald is……en de VME heeft nu reeds het nodige gedaan via blokpolis. De eigenaar van het appartement zal nu stappen moeten ondernemen om de oorzaak te achterhalen zodat men gericht de eventuele herstelling kan uitvoeren….en nadien zal men moeten nagaan , het wie wat waar en hoe…
indien de oorzaak bv. een lekkende waterleiding is en deze is privatief zal de herstelling privatief verrekend worden maar de gevolgschade (breekwerk ect..) is voor rekening van de blokpolis.
Best kan de nieuwe eigenaar zijn verzekering (inboedel) aanspreken en water- schadeaangite doen.