Vocht in prive kelder, kosten herstelling voor VME?

Word je eigen syndicus

571 keren bekekenUitvoering van Werkenoptrekkend vocht buitenmuur

Het gelijkvloers appartement heeft recentelijk een nieuwe eigenaar, het is een gelijkvloers met een ondergronds verdiep dienst doend als zakenruimte. De nieuwe eigenaar heeft tijdens de renovatie werken vocht vastgesteld op de betonnen muur in het ondergronds verdiep. De verzekering heeft middels een lekzoekdetectie vastgesteld dat de oorzaak niet vanuit een buis komt, maw zij komen niet tussen in de herstellingskosten. Nu is de vraag draait de VME op voor de herstelling of is het de eigenaar?

Bedankt voor jullie advies !

lebragard Vraag beantwoord november 20, 2022

het is een gelijkvloers met een ondergronds verdiep dienst doend als zakenruimte

Wat staat er vermeldt in de statuten van het gebouw  mbt. het gelijkvloers met een ondergronds verdiep , privatief en of gemeenschappelijk ?

Heeft de lekdetectie de oorzaak gevonden ?

Normaal gezien zijn de ondergrondse ruimten als gemeenschappelijk gekwalificeerd…..

lebragard Vraag beantwoord november 20, 2022

Bedankt voor je reactie

Het ondergronds verdiep staat als Privatief vermeld in de statuten maar als ik het artikel lees onder de Onverdeelde medeeigendom, staat er letterlijk o.a. dat deze de funderingen, de hoofdmure en kolommen en dragende muren en betonnen geraaamtes omvat.

JMORTSEL2022 Vraag beantwoord november 20, 2022

het lekzoekbedrijf heeft geen oorzaak vastgesteld

JMORTSEL2022 Vraag beantwoord november 20, 2022

de basisakte geeft u het antwoord nml. in onverdeelde eigendom (gemeenschappelijke delen)  de funderingen, de hoofdmuren en kolommen en dragende muren en betonnen geraamtes omvat.

belangrijk in deze is te weten vanwaar het vocht komt en wat is de oorzaak ! komt dit van boven met name van het appartement….lekkende water en/of chaufageleiding , lekkende badkamersyphon ect…. water loopt niet naar omhoog…

Zolang de oorzaak van het euvel niet achterhaald is……en de VME heeft nu reeds het nodige gedaan via blokpolis. De eigenaar van het appartement zal nu stappen moeten ondernemen om de oorzaak te achterhalen zodat men gericht de eventuele herstelling kan uitvoeren….en nadien zal men moeten nagaan , het wie wat waar en hoe…

lebragard Posted new comment november 20, 2022

indien de oorzaak bv. een lekkende waterleiding is en deze is privatief zal de herstelling privatief verrekend worden maar de gevolgschade (breekwerk ect..) is voor rekening van de blokpolis.
Best kan de nieuwe eigenaar zijn verzekering (inboedel) aanspreken en water- schadeaangite doen.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link