fbpx

Reserve kapitaal en bufferkapitaal op te richten

Word je eigen syndicus

65 keren bekekenNieuwbouw

Hallo   Ik ben eigenaar  van een nieuwbouw appartement met de wet breynen…..

Vanaf wanneer word er een bufferkapitaal…Reserve kapitaal  opgericht  wat zegt de wet hier in

Ik heb eens gelezen  dat dit pas na 5 jaar is  graag een  antwoord ik ben 70 en het is voor mij niet zo duidelijk  Groetjes  bedankt

Vraag beantwoord

de wet zegt art.577-5 § 3

De vereniging van mede-eigenaars moet uiterlijk na afloop van vijf jaar na datum van de voorlopige oplevering van de gemene delen van het gebouw een reservekapitaal aanleggen waarvan de jaarlijkse bijdrage niet lager mag zijn dan vijf procent van het totaal van de gewone gemeenschappelijke lasten van het voorgaande boekjaar; de vereniging van mede-eigenaars kan met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen beslissen om dit verplicht reservekapitaal niet aan te leggen.

 

Die bedragen moeten op diverse rekeningen worden geplaatst, waaronder verplicht een afzonderlijke rekening voor werkkapitaal en een afzonderlijke rekening voor het reservekapitaal; al deze rekeningen moeten op naam van de vereniging van mede-eigenaars worden geopend;

Dus maw. reservekapitaal verplicht aan te leggen en dit 5 jaar NA de oplevering van het gebouw en de vereniging kan met 4/5 van de stemmen beslissen om géén reservekapitaal aan te leggen. Best agendapunt indien mbt. het reservekapitaal zodat de algemene vergadering een beslissing kan nemen.

Vraag beantwoord
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This