Wie tekent het contract tussen de VME en de vrijwillige syndicus?

Word je eigen syndicus

Opgelost181 keren bekekenSyndicuscontract. Syndicuscontract

Hallo,

Sinds een jaar ben ik eigenaar van een appartement in een appartementsgebouw met 6 wooneenheden. Er bleek geen officieel vastgelegde syndicus te zijn, alles werd “onder de mede-eigenaars” geregeld. Bij de laatste Algemene Vergadering / bijeenkomst werd er beslist om deze aanpak in het verleden te laten en de VME in regel te stellen.

Hierop werd één persoon aangeduid als vrijwillige syndicus, dit werd ook genoteerd in de notulen en ondertekend door alle mede-eigenaren. Op basis van dit document heeft deze persoon zich ingeschreven in het KBO, zoals verplicht is voor een vrijwillige syndicus mede-eigenaar.

Dit is echter niet genoeg en er dient ook een contract te zijn tussen de VME en deze persoon. We hadden hierover twee vragen:

  • Wie tekent vanuit de VME het contract? Dienen dit alle mede-eigenaars te zijn, of kan één iemand ook optreden “in naam van de VME”?
  • Ik neem aan dat de vrijwillige syndicus niet beide kanten kan tekenen, hij tekent dus enkel voor “ik accepteer deze functie”?

Alvast bedankt,

Kristof

Kristof De Pauw Selected answer as best januari 22, 2024

Beide partijen tekenen :

– De (vrijwillige) Syndicus

– Voor de vleugels tekent de door de AV goedgekeurde delegatie, best minimaal twee eigenaar personen, gelet op relatief kleine vme lijkt alle zes tekenen niet slecht,.

Opm .: Onderschat de werklast niet voorzie in het contract uw minimale dienstverlening en ken uzelf een minimale onkostenvergoeding (papier, elektriciteit, verlichting verwarming bureau,..) toe ( dit is iets heel anders dan een bezoldiging , loon,..!) 18h40, 21/1/2024

Kristof De Pauw Selected answer as best januari 22, 2024
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This