Wie is de rechtmatige vertegenwoordiger in de AV bij een geschonken appartment aan de kinderen?

Word je eigen syndicus

264 keren bekekenAlgemene VergaderingAV vertegenwoordiging AV

Wanneer een appartement is geschonken aan 3 kinderen (gelijkmatig verdeeld) en het appartement wordt bewoond door de ouders (vruchtgebruikers).  Wie zetelt dan in de AV? en welke formaliteiten dienen er voorzien te worden?

Mvg

Guy

Quido Vraag beantwoord november 4, 2023

de wet stelt het volgende :

Art. 3.87. Algemene vergadering: organisatie (577-6)

§1

  In geval van verdeling van het eigendomsrecht op een privatieve kavel of ingeval de eigendom van een privatieve kavel is bezwaard met een recht van erfpacht, opstal, vruchtgebruik, gebruik of bewoning, wordt het recht om aan de beraadslagingen van de algemene vergadering deel te nemen geschorst totdat de belanghebbenden de persoon aanwijzen die hun lasthebber zal zijn……

wet mede eigendom =

https://www.biv.be/media/1461/download?inline

lebragard Vraag beantwoord oktober 23, 2023

Da’s mooie theorie .. maar wat als syndicus dat niet opvolgt en dus de vruchtgebruiker, stel de vader, gewoon aanwezig is en de aanwezigheidslijst tekent als mede-eigenaar, wat dan? Of zich zelfs kandidaat stelt als voorzitter en/of RVM-lid? Ik bekijk het hier vanuit het standpunt van een andere ME. Want hoe weet een deze persoon wat er in de akte van hun verkoop staat?

Ik heb zelfs als medewerker van een syndicuskantoor daarover in conflict gelegen met een beterweter, die ik zelfs waarschuwde om hem als – de vader dus – als lasthebber te laten opnemen in de akte tot zoals hij daarvoor in staat was.

Floyd Vraag beantwoord november 1, 2023

#Floyd

Inderdaad mooie theorie maar indien men die spelregels volgt (dwingend van toepassing) zullen er ook minder problemen zijn !

In het begin van de AV moet men de volmachten ect…controleren op hun juistheid…lees ook even uw statuten na en lees wat er bepaald is mbt. die controle….

Want hoe weet een deze persoon wat er in de akte van hun verkoop staat?

In de patrimoniumdocumentatie van de VME , staat alles netjes vermeld wie de eigenaar is al dan niet volle , naakte , verdeelde , vruchtgebruiker ect…maw. maar maakt niet veel uit…de mooie theorie blijft overeind en de “algemene vergadering deel te nemen geschorst totdat de belanghebbenden de persoon aanwijzen die hun lasthebber zal zijn……”

Elke VME “oogst” wat ze zelf “zaait”.

lebragard Vraag beantwoord november 3, 2023

Bedankt voor de referentie en de commentariering

Quido Vraag beantwoord november 4, 2023
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This