Wat met syndicus die AirB&Bs laat verder doen ondanks klachten, verbod en mandaat voor vrederechter?

Word je eigen syndicus

1.12K keren bekekenSyndicus

Korte versie:

Ondanks de vele klachten over AirB&Bs, een verbod op AirB&Bs en een mandaat voor de syndicus voor het sluiten van de AirB&Bs, lijkt de syndicus absoluut niets te doen. Ik moet elders gaan slapen van de overlast en verkopen is moeilijk want de kopers worden afgeschrikt. Hoe krijg ik de syndicus zo ver dat hij zijn job doet?

Lange versie:

In ons gebouw is het verbod op korte termijnverhuur in 2021 opgeheven. Onmiddellijk is het klachten beginnen regenen over de AirB&Bs. Bijvoorbeeld vakantiegangers die ‘s nachts met kastdeuren slaan en meubels verschuiven, niet beseffende dat ze de buren wakker houden. Kuisploegen die je 2 verdiepingen lager nog hoort, en die na iedere gebruiker meerdere uren komen kuisen. Groepen luidruchtige feestvierders. Prostituees die er hun klanten ontvangen en luid kreunen. Foutparkeren, drugsfeestjes, brandjes, … . In ons gebouw zijn de overlast boetes 100 euro, en de kleine AirB&Btjes vragen nauwelijks meer per nacht, dus normaal kunnen die zo gestopt worden. Maar de AirB&Bs deden voort alsof ze nooit een boete gekregen hadden en de syndicus zei dat ze niets konden doen zonder AirB&B verbod. Januari 2022 hebben we een AirB&B verbod gestemd. Maar de AirB&Bs deden gewoon verder en de syndicus zei opnieuw dat ze niets konden doen. Op advies van deze site hebben we in juni een mandaat gegeven aan de syndicus om de AirB&Bs via de vrederecht te sluiten, maar die AirB&Bs blijven gewoon verder draaien. De syndicus weigert te zeggen of de AirB&Bs al ooit een overlast boete gekregen hebben. De syndicus wil niet dat de conciërge zelf boetes mag geven. En de syndicus ontwijkt vragen over het sluiten van de AirB&Bs. Waarschijnlijk zullen ze het gewoon iedere keer naar de volgende algemene vergadering verschuiven. Ondertussen moet ik elders gaan slapen. Ik heb al geprobeerd om mijn appartement te verkopen, maar de kandidaat kopers worden afgeschrikt en zeggen dat er maar één mogelijke verklaring is, namelijk dat de syndicus omgekocht is. Anderzijds zijn de google reviews van de syndicus ook heel slecht. Zou dit een geval van corruptie zijn, of gewoon een heel slechte syndicus of is het gewoon een heel ingewikkelde situatie met die AirB&Bs? (Het mandaat is bv. voor het sluiten van AirB&Bs, maar er wordt ook verhuurd via andere platformen dan AirB&B.) De syndicus is ook immo, dus ik zou klacht kunnen indienen bij het BIV. Of er eerst mee dreigen. Ik wil gewoon dat de syndicus eindelijk zijn werk doet. Wat zou u doen?

nightmAirBnB Vraag beantwoord september 24, 2023

12h12, 12 Sept 2023,

Eerste kort antwoord: Syndici hebben de eigenaars toestemming nodig om (gerechtelijke) (beroeps: 10 de kamer, : beroep via vonnis van college van drie rechters, waaronder één voorzitter magistraat) tegen vrederechter beschikkingen)

eigenaar aandeelhouder vennoot bestuurder zaakvoerder ere NICM lid 

ptrdk Vraag beantwoord september 12, 2023

12h20 12 Sept 2023,

Te initiëren (gratis te proberen) troefkaarten, kapstokken:

– Huurdersbond

– CIB Vlaanderen

BIV federaal (verwacht er niet veel van!)

– Wijkdienst lokale politie,

historisch in de tijdslijn vaststellingen objectief neutraal noteren verbaliseren 

ptrdk Vraag beantwoord september 12, 2023

12h22 12 Sept 2923,

Gratis oriënterend mondeling advies justitie huis maatschappelijke zetel VME

ptrdk Vraag beantwoord september 12, 2023

12h20,

Betalend: Rechtbank:

Steeds eerst initiëren bij nabijheidsrecjter, vrederechter

10 de kamer correctionele burgerlijke beroepsprocedures (vonnissen) tegen beschikkingen eerste echelon vrederechter, hou de verlooptermijnen in de gaten je beschikt over 30 dagen om via de 10 de kamer: corrrctionele rechter : griffier beroep tegen vrederechter beschikking in te dienen !

ptrdk Vraag beantwoord september 12, 2023

Probeer een dagelijkse dwangsom (500 euro per dag,…+ interesten vanaf dag 15!) te bekomen tegen zolang een beschikking overtreden blijft door de betreffende Air B & B?!

ptrdk Vraag beantwoord september 12, 2023
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This