Wat met een rolpoort die voortdurend kapot gaat?

Word je eigen syndicus

1.25K keren bekekenUitvoering van Werkenrolpoort en kosten

Wij wonen in een nu vijf jaar oude residentie met negen grote, vier kleinere appartementen plus 18 loften en een afzonderlijke woning, binnenkoer met autostaanplaatsen en garages en tuintje en een ondergrondse garage voor 11 wagens en fietsstalling.

De ondergrondse garage heeft een automatische rolpoort van meer dan 400 kg, dewelke reeds minsten vijf maal defect is gegaan, wegens veel te zwaar, volgens de herstellers.

De hefkabels breken, de geleidrollen breken af en nu is ook de motor defect. Telkens moeten wij de herstelkosten betalen. De waarborg was slechts twee jaar beweert men.

De autostaanplaatsen zijn verkocht aan eigenaars van loften en appartementen, de fietsplaatsen zijn door iedereen te gebruiken.

Moeten alleen de eigenaars van de staanplaatsen de kosten dragen of de ganse gemeenschap? Is er geen verhaal op de bouwheer of leverancier van de poort?

 

Dag Camiel,

Hoe de kosten verdeeld moeten worden onder de mede-eigenaars wordt bepaald door uw basisakte. Het is dus best even goed om dat daar even op te zoeken. Als er geen bepaling is in uw basisakte dan wordt dit gewoon op basis van de quotiteiten gedaan.

Wat betreft de garantieperiode kunt u best even het contract van de leverancier nalezen.

Als er geen verhaal mogelijk is, is het soms beter om even een bittere door te slikken en eventueel een volledig nieuwe poort te laten installeren dan telkens opnieuw zeer dure herstellingen te moeten betalen. Hou er echter rekening mee dat voor elke automatische poort die intensief gebruikt wordt er onderhoudskosten zullen zijn. Daar valt jammer genoeg weinig aan te doen.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This