Wat gebeurt er wanneer alle leden van de RvB ontslag hebben genomen

Word je eigen syndicus

742 keren bekekenRaad van Mede-Eigendom

Alle leden vaan de RvB hebben ontslag genomen en de alledaagse karweitjes (opstarten CV, lampen vervangen etc..) gebeuren niet meer. Enkele mede-eigenaars hebben hierover hun bezorgdheid geuit en vragen zich af wat zij kunnen doen om tijdelijk aan deze toestand te verhelpen. Wat is de rol van de syndicus in dit geval?

Gbwgly Vraag beantwoord oktober 15, 2023

Wettelijke taak en de kerntaak van de raad is : controlefunctie naar de syndicus toe dat deze zn beheer naar behoren doet. De raad kan ook andere opdrachten bevoegdheden krijgen na beslissing van de AV , deze mogen evenwel de bevoegdheden van de syndicus en die van de AV niet ondermijnen en zijn geldig tot de volgende AV. (1 jaar)

Dat bij u de raad ook dergelijke klusjes deed kan zijn maar werd dit ook zo beslist door de algemene vergadering ? Feit is dat er nu geen raad meer is….

Nu zal er voor opstarten CV, lampen vervangen etc..beroep moeten gedaan worden op de syndicus of op een bereidwillige eigenaar.

lebragard Vraag beantwoord oktober 14, 2023

23h37, 14/20/2023,

De meer ervaren Syndici kantoren eisen (volledig terecht!) dat op elke AV naast minimaal 3 RvME leden minstens twee onmiddelijk inzetbare reserveleden potentieel voorzien worden om dit soort calamiteiten te ondervangen,…passend en efficient preventief te remedieeren,…

Mvg & ACHTING ere NICM lid & Gastspreker / Ervaringsdeskundige,…decenialang,…?!

Gbwgly Vraag beantwoord oktober 14, 2023

Ben niet volledig eens met uw antwoord Gbwgly, een syndicus heeft niets te eisen. Als hij zijn eigen regels wil opleggen is het nog steeds de VME die hem de deur kan wijzen.

Ronny Van den Eede Vraag beantwoord oktober 15, 2023

10h11, 15/10/2023,

Ronny Van den Eede43 Posted 22 minuten geleden

Ben niet volledig eens met uw antwoord Gbwgly, een syndicus heeft niets te eisen.

Ja en Nee, het werkt in twee richtingen, sta me toe tactischer, diplomatischer te (her)formuleren aub:

De Syndici kunnen hun eisen,… “wensen” naar voor schuiven, aan de VME te beslissen als het een meer waarde is voor hen, of ze ermee kunnen leven of niet. Al staan de contractant partners VME-Syndicus hiërarchisch inderdaad niet gelijk, beide partners kunnen wel hun opzeg geven,… evenzeer minstens “wensen” naar voor schuiven,..

Als hij zijn eigen regels wil opleggen is het nog steeds de VME die hem de deur kan wijzen.

Dat is inderdaad zo, evenzeer kan een Syndicus echter haar/zijn ontslag aanbieden,.. Er zijn wel degelijk Syndici kantoren (meestal met anciënniteit) die vooraf de VME mede delen : … & ___ & … is voor ons kantoor een : “¡No pasarán!”, “Ze komen er niet langs” , “No passaran!”,  “Ils ne passeront pas”,  “Sie kommen nicht durch!”, “They shall not pass!”) 

no pasaran – Bing video

¡No pasarán! – Wikipedia

Gbwgly Vraag beantwoord oktober 15, 2023
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This