fbpx

Is toestemming nodig bij het afdekken van een ruimte tussen 2 scheidingsmuren ?

Word je eigen syndicus

311 keren bekekenBuren

Achter een bestaand gebouw werd een nieuwbouw opgericht. De scheidingsmuur van onze garage staat op onze eigendom, bij de scheiding, en werd bekleed met een schaliebedekking en een muurkap uit betondallen, aan beide zijden afwaterend. Nu werd aan de achterliggende straat een nieuwbouw geplaatst, met de scheidingsmuur van hun garage op een 15 a 20 cm van onze scheidingsmuur verwijderd. Deze muur is een 40 tal cm hoger dan onze scheidingsmuur, werd bekleed met isolatie en afgedekt met een metalen muurkap. De opening tussen de 2 scheidingsmuren werd afgedekt met geplooide bardageplaat, welke onderling aan mekaar werden gekleefd, en ook bovenop hun muur onder de muurkap en boven op onze muurkap gekleefd. We hadden vooraf wel gevraagd dat de constructie non-destructief verwijderbaar zou zijn, door mechanische bevestiging op een frame…. Dat werd dus niet gevolgd, en de constructie is niet verwijderbaar zonder deze te beschadigen wanneer we onze dakbedekking (roofing) moeten vernieuwen. Op de goedgekeurde plannen van de bouwtoelating is hun scheidingsmuur niet zichtbaar, en is alleen onze bestaande muur en bestaande muurkap getekend… Kunnen wij de bouwheer dwingen de huidige constructie te vervangen, zodat deze zonder probleem kan afgebroken en teruggeplaatst worden? Hadden ze eerst geen plannen moeten laten goedkeuren door onze VME ? Kunnen ze zo maar, zonder onze toestemming een constructie maken die belastend is voor onze eigendom?  Dank bij voorbaat.

lebragard Vraag beantwoord november 2, 2021

 We hadden vooraf wel gevraagd dat de constructie non-destructief verwijderbaar zou zijn, door mechanische bevestiging op een frame….

Vragen staat vrij…beter ware een schriftelijke overeenkomst met duidelijke richtlijnen cfr. bouwkundige

Kunnen wij de bouwheer dwingen de huidige constructie te vervangen, zodat deze zonder probleem kan afgebroken en teruggeplaatst worden? Hadden ze eerst geen plannen moeten laten goedkeuren door onze VME ? Kunnen ze zo maar, zonder onze toestemming een constructie maken die belastend is voor onze eigendom?

Zoals u zelf aangeeft , kunnen wij.

Ja wij , de VME , zal via een (B) AV een duidelijke stelling moeten innemen , het is trouwen aan de VME om te beslissen het wat en hoe en dit best na advies van een bouwkundige. (eventueel bezoekje aan de dienst ruimtelijke ordening om info)

Syndicus kan altijd eens informeren….bij de bouwheer waarom deze gebruik maakt van de afdekking , eigendom van de VME , zonder diens toestemming.

lebragard Vraag beantwoord november 2, 2021
You are viewing 1 out of 1 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This