fbpx

Toegang parking met sleutel voor huurders/nietbewoners

Word je eigen syndicus

57 keren bekekenVeiligheid in Gebouw

In ons gebouw zijn er enkele parkeerplaatsen verhuurt aan niet-bewoners. Zij beschikken over een sleutel van de garagepoort maar tevens ook over een sleutel die toegang geeft via het gelijkvloers waarbij zij toegang hebben tot de bovengelegen gemene delen. Enkele bewoners zijn niet gelukkig met deze toestand en hebben vragen bij de veiligheid binnen het gebouw. Alle parkeerplaatsen delen mee in de algemene kosten zoals lift, elektriciteit, onderhoud, enz. Enkele jaren geleden heeft de verhuurder van de 5 plaatsen een sleutel geëist van onze syndicus met als reden dat hij mee betaalt in de kosten. Wij hadden een nieuw sleutelplan ingevoerd zodat elke bewoner slechts toegang had tot één lift/trappenhal van de drie, naargelang welk appartement hij bewoont. Onze vraag is of het correct was om de huurders/niet-bewoners ook een sleutel te bezorgen.

Het gebouw beschikt over een ondergrondse parking met bijbehorende afrit. Speelt dit mee bij winterse toestanden om toch een sleutel voor de gelijkvloerse toegang te geven?

Voor de RvM

Vraag beantwoord

Huurders vd garages , niet bewoners moeten toegang hebben tot hun garages , verdere toegang naar andere gemene delen mogen hun ontzegd worden.

Het gebruik van “Gemeenschappelijke delen” aan de bewoners kan men niet ontzeggen tenzij men het heeft over “Particuliere gemeenschappelijke delen” die enkel voor 1 of meerdere mede-eigenaars voorzien zijn. Dit staat dan beschreven in de statuten van het gebouw.

Vraag beantwoord
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This