Teruggave van verzekering

Word je eigen syndicus

277 keren bekekenVerzekeringen

Ik heb een groot vermoeden van corruptie bij de verzekeringsmakelaar van onze VME.
Ik stel mij de vraag of ik / de VME de fiches te zien moeten krijgen wat er effectief uitbetaald is per schadegeval  door de verzekering.

De verzekering meldt via ombudsdienst het volgende:

\”Tot slot vraagt de verzekeringsmakelaar in welke hoedanigheid u het overzicht van de betalingen vraagt. Volgens de info in haar bezit heeft u geen mandaat gekregen van de VME hiervoor. Gelet op de vele privatieve schades kan ik de verzekeringsmaatschappij niet overtuigen om u zonder dergelijk mandaat deze info te verstrekken.\”

Ik denk dat iedereen van de VME daar recht op heeft, net zoals de facturen. Wij mogen toch zien hoeveel we terug krijgen en voor welk schadegeval?

lebragard Vraag beantwoord november 4, 2023

#RM

U kan steeds de volledige boekhouding inzien bij de syndicus , voorwaarden van inzage conform de bepalingen in het RIO. Daar kan u de schadegevallen en uitkeringen in detail bekijken. Dat de verzekeringsmaatschappij u dat recht “als derde” ontneemt is logisch cfr. de privacy ! inzage bij de syndicus is uw recht en daar de ganse boekhouding ” niet privatief” is valt de privacy als dusdanig weg.

RM Edited comment november 4, 2023

Ok, dank u wel. Vorig boekjaar gevraagd om boekhouding te mogen komen inkijken. Men had gemaild dat dit zal mogen maar men eerst de boekhouding wat op punt moest zetten van vorige syndicus (er was daar gesjoemel en corruptie). Er valt natuurlijk niets recht te zetten, facturen blijven facturen … nieuwe syndicus handelt ook niet correct. Ik had nog 2 keer rappel gestuurd om te mogen inkijken, duurt geen 6 maand, hé, geen antwoord. Gezegd dat wij bij de afrekening de facturen moeten kunnen zien, no way. Pas op de dag van de algemene vergadering hebben ze deze op het portaal gezet en heb ik het beheer afgekeurd, je kan dan geen controle meer doen. Nu staan de facturen er dus op en iedere factuur die er bij komt, komt op portaal. Ik vraag ook al van vorig jaar achter de uitbetalingen van verzekeringen, om deze op portaal te zetten (zodat wij kunnen zien welke schadegevallen er zijn want wij moeten wel de facturen van de schadegevallen betalen), dus heeft de VME ook recht op inzage van terugbetalingen van de verzekering (want ook daar is er gesjoemel). Feit dat men deze ook niet op het portaal wil zetten, wil zeggen dat er daar ook een geurtje aan is.

Het is ook een feit dan men privéschade op de verzekering slaat en de VME dus de factuur betaalt. vb. vocht in muren bij een duplex en appartement er onder. Anti lekfirma laten komen. Het is een RME-lid die zijn afvoer van dakgoot niet reinigt (zat vol met blaadjes) waardoor al het water terugkeert. Dat is natuurlijk geen lek want daar lopen ook geen kranen. Verslag aan de firma opgevraagd omdat er niets op factuur stond en ook niet waar dit zich voor deed. Op verslag stond er: voor verzekering. In de notulen van vorige AV stond er dat eigenaars van duplexen gevraagd worden om hun afvoer regelmatig te controleren; zelfs een RME-lid vindt dit dus niet nodig. Kortom: dat is geen lek, dus moet de VME deze factuur ook niet betalen maar de eigenaar zelf en moet de
verzekering van de VME daar ook niet in tussenkomen en moet dit allemaal betaald en verhaald worden op de eigenaar die zijn afvoer niet reinigt. Of ben ik verkeerd?

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This