Syndicus geeft te kennen zijn mandaat niet te willen verlengen en reageert niet meer – wat nu?

Word je eigen syndicus

345 keren bekekenSyndicus

Na meer dan 20 jaar syndicus van onze VME geweest te zijn, heeft deze vorig jaar laten weten zijn dienstverlening te willen stopzetten (hij gaat zich focussen op andere activiteiten).
Enkele mede-eigenaars ontvingen hierover een mail met de aankondiging van een algemene vergadering 6 dagen later – kort dag en op een tijdstip waarvan de kans groot was dat de opkomst bijzonder laag zou zijn; hetgeen ook het geval was en de vergadering dus niet rechtsgeldig kon doorgaan.

Sindsdien, we zijn ong. 6 maanden verder, hebben we niets meer vernomen van de syndicus, ondanks meerdere pogingen tot contactnames.

Zijn er nog verplichtingen van de ‘oude syndicus’? Is het aan hem om de aanstelling van een nieuwe syndicus voor te stellen?

We hebben zelf een aantal syndici aangeschreven met vraag voor offerte, maar kregen of geen antwoord, of een weigering.

Iemand een idee?

Cui Bono Vraag beantwoord juli 30, 2023

Alleen de eigenaars zelf kunnen dit oplossen, dus niet wachten op goede (slechte?) raad van anderen.

Zo snel mogelijk uw syndicus aangetekend in gebreke stellen, desnoods alvast klacht indienen bij BIV. Zo snel mogelijk een nieuwe syndicus zoeken (offertes opvragen, opnieuw dus), zelf een BAV organiseren en de nieuwe syndicus aanstellen.

In de praktijk zullen enkele eigenaars (is er een RvME?) hier het voortouw moeten nemen om alles voor elkaar te krijgen. Wel kan enkel de AV beslissen tot aanstelling nieuwe syndicus.

Oude syndicus zal het boekjaar moeten afsluiten, afrekeningen maken, en de overdracht doen naar de nieuwe syndicus. Indien niet, klacht indienen bij BIV.

Cui Bono Vraag beantwoord juli 30, 2023
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This