Mag je kiezen hoeveel je uit je reservefonds en privegeld gebruikt voor werken?

Word je eigen syndicus

Opgelost297 keren bekekenReservefondsReservefonds Uitbetalen reservefonds

Beste,

Mag je voor werken binnen VME bvb dakrenovatie, zelf kiezen welk bedrag je aanwendt uit het reservefonds? Iedereen spaart binnen de VME er is een minimumbijdrage (maar je mag meer sparen).

Er zijn verschillen in quotiteiten in deze VME, wat als je procentueel meer moet betalen dan anderen?

Bijvoorbeeld iemand moet 120% betalen door een meerkost voor dat appartement. Mag deze persoon dit volledig uit zijn reservefonds aanwenden terwijl anderen maar 100% betalen? Of is dit niet ‘wettelijk’?

Het bedrag (de 120% waarvan sprake) uit je eigen reservefonds is al gespaard. De insteek om dit te doen is om te vermijden om nog uit je privégeld bij te betalen, terwijl je voldoende gespaard hebt.

lebragard Vraag beantwoord december 31, 2022

De algemene vergadering beslist of dat men het gespaard reservekapitaal al dan niet gebruikt om bepaalde renovatie/herstel/ kosten te betalen. Individueel kan men dit niet.

Hoe er gespaard wordt , volgens quotiteiten of met een vast bedrag maakt niet veel uit omdat het gespaard reservekapitaal bij elke kavel hoort maw.men spaart dus kavelgericht en zo men het reservekapitaal aanspreekt zal men van die kavel x bedrag afnemen.

Stel: er zijn grote kosten aan het gebouw en het reservefonds wordt aangesproken.
De syndicus zal deze kosten verdelen zoals bepaald in het reglement van mede eigendom: volgens de aandelen of het nut of een combinatie van beiden.
Zo zal voor elke kavel zijn bijdrage berekend worden  en vervolgens zal in de boekhouding het nieuwe saldo reservekapitaal voor elke kavel berekend worden dat blijft kleven aan de kavel .

De VME Selected answer as best december 31, 2022

beter geformuleerd : de algemene vergadering beslist en in sommige gevallen is het de “betaler” die beslist cfr. statuten cfr. particuliere gemeenschappelijke delen of /en toebehorend aan bepaalde mede-eigenaars.

You are viewing 1 out of 2 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link