Mag een syndicus 2 x vergoeding vragen voor dezelfde aandelen?

Word je eigen syndicus

1.23K keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendomleger 123

Ons gebouw bestaat uit hoogbouw 1 2 3  4 en laagbouw, totaal aandelen 10.000 .Ons gedeelte heeft 1600 aandelen of 16%.De syndicus splitst de facturen in deze, eigen aan iedere hoogbouw: lift , stroom enz, en facturen algemeen, container, tuin  enz. voor 2012 betaalde we beheer hoogbouw 3, 6871 euro : door 1600 aandelen is 4,29 euro per aandeel x 10000 =42944 euro.

Dan betaalde we beheer Algemeen x 10000ste of 17473,90 Euro voor het ganse complex.

Voor we eigenaar werden  was er door de syndicus voorgesteld en bekomen ,dat hij “technisch beheer” kon aan rekenen, WEERAL 2 x eens voor de blok in 2012 3730 euro, en “algemeen” 19097,18 Euro, alles te samen 102826 Euro.Technisch beheer is een werkman die hij voor alle kleine klusjes inzet in zijn 50 residenties die volgens zijn eigen zeggen 1500 panden omvat. In onze residentie zijn 195 eigenaars. Als hij in al zijn residenties het tarief toepast, die hij ons aanrekend dan brengt het “technisch beheer” hem een pak inkomsten op, en ik ben er nog niet kunnen achter komen, wat hij deze werkman, die met een voertuig van de syndicus rijdt en met een GSM bereikbaar is betaald. In zijn facturen die hij op internet  plaatst is hier over NIETS te vinden.

Graag uw mening.

Met beleefde groeten.

Kestemont

Wat een warboel.

Wat leest u hierover in het verslag van de ”Raad van Mede-eigendom”?

B.W. Art. 577-8/1

Verder verwijzen wij naar een vraag op deze website op 23-08:

”Kan men mij doen betalen voor werken algemene delen die nog niet op de algemene vergadering gestemd zijn ?”

Als deze kosten een integraal onderdeel zijn van het syndicus contract dat met hem afgesloten werd dan valt er weinig aan te doen. U kunt best het contract dat inzake dat technisch beheer werd afgesloten er eens op naslaan.

Daarnaast kunt u ook altijd op de AV een punt plaatsen waarin gevraagd wordt dat de gedetailleerde prestaties inzake het technisch beheer beschikbaar gemaakt moeten worden.

Het is ook de opdracht van de raad van mede-eigendom en de commissaris van de rekeningen om uit te pluizen of deze kosten gerechtvaardigd zijn.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This