Mag de syndicus de spaarreserve aanwenden zonder akkoord van de AV?

Word je eigen syndicus

961 keren bekekenReservefonds

Onze syndicus gebruikt te pas en te onpas de tegoeden van de spaarreserve voor bepaalde – niet dringende – aankopen. Sommige ervan werden aangekondigd op de AV anderen niet.

Bestaat er geen regelgeving dat bv de syndicus enkel maar mits akkoord van de AV geld van de spaarreserve mag nemen?

Gbwgly Vraag beantwoord januari 21, 2024

Wettelijk gezien is het reservekapitaal bestemd voor :

Art. 3.86. Vereniging van mede-eigenaars

§3

Onder “reservekapitaal” wordt verstaan de som van de periodiek ingebrachte bedragen die zijn bestemd voor het dekken van niet-periodieke uitgaven, zoals de uitgaven voor de vernieuwing van het verwarmingssysteem, de herstelling of de vernieuwing van een lift, of het leggen van een nieuwe dakbedekking.

De syndicus kan dus niet beschikken naar eigen goeddunken over het reservekapitaal , dat trouwens kavelgericht opgebouwd is , de AV beslist daarover en de syndicus voert uit wat de AV rechtsgeldig beslist !

lebragard Vraag beantwoord januari 21, 2024

Een ervaren kantoor zal op de AV op basis van drie voorgaande jaren budget en begroting voor het komende jaar ter goedkeuring voorleggen, tevens vervolgens frequentie en groote van kapitaal opvraging , (werking middelen en reservemiddelen)  alsook vooral de toestemming wat met de reserve kapitaal rekening spaarrekening voor niet dagdagelijkse werking mag projectmatig gebeuren, binnen dit goedgekeurd kader dient (moet!) de beheerder werken, meent hij toch zich op “bewarende maatregelen “ te kunnen of moeten beroepen, ontslaat dit hem/zij niet van : 

– motivatie argumentatie op de eerstvolgende AV !

– verplicht AV bijeenroepen voor eventueel bijkomende geldopname indien liquiditeit en of solvabiliteit onverwacht voor problemen zorgt!

Gbwgly Vraag beantwoord januari 21, 2024

15h, 21/1/2024

Gbwgly Vraag beantwoord januari 21, 2024

Art 3.86 $ 3 hierboven geciteerd (waar we ons bij aansluiten) gewoon iets eenvoudiger praktischer toegelicht , 15h09, 21/1/2024, mvg 

Gbwgly Vraag beantwoord januari 21, 2024

AV dient de norm te blijven, bewarende maatregelen en zelfs RvME met AV mandaat de uitzondering anders ondergraaf je volledig de democratische wetgeving , niet alles kan en mag om ietofwat tecstroomlijnen en de cowboy praktijken aan banden te leggen waar de goedmakende kantoren via publieke perceptie mee de dupe van zijn is de VIB toezicht tuchtcommissie opgericht alsook een tweede controleorgaan (naast de RvME)?: de rekencommissaris! Het lastig zich vermoeden dat naast de AV voorzitter (verplicht eigenaar!) vrij binnen kort de figuur van secretaris zal geofficialuseerd worden alszijnde verplicht eigenaar (momenteel veelal noodgedwongen de syndicus) dit is niet noodzakelijkerwijs afbreuk aan de specifieke vakkennis , ervaring en expertise van de beheerder syndici  15h20 21/1/2024 achting en Mvg 

lebragard Posted new comment januari 21, 2024

Gbwgly , blijkbaar begrijpt u het niet….onzinnige antwoorden worden hier NIET op prijs gesteld.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This