fbpx

Mag de elektriciteit van gemeenschappeljke delen bij een appartement gevoegd worden?

Word je eigen syndicus

Een appartemenstgebouw heeft bvb. slechts 3 appartementen. De teller van de gemeenschappelijke delen voedt een timer de LED lampen. Het verbruik is ter orde van 50kWh/jaar. Ik vermoed dat het geen ‘huishouden’ is en in Vlaanderen dan meer heffing krijgt (niet ‘mijn woning’, ‘mijn onderneming’, maar ‘Andere’) . Het kwartierpiekvermogen is <0.1 kWkp.

https://simulatornieuwenettarieven.vreg.be/

Bij de “nieuwe tarieven” van de VREG wordt dit automatisch opgetrokken tot 2,5 kWp. Het resultaat is dat men dan ongeveer 300 € betaalt voor 50kWh, of 6€/kWh. Men zou er dus alle voordeel bij hebben, om het bij een teller van een appartement te voegen (=een uitbreiding van dat circuit). Mag dit? of is een afzonderlijke teller verplicht? Uiteraard een keuring voor de uitbreiding, het wegnemen van een teller is normaal gratis.

302 € voor klassieke teller in 2022, 298 € voor een digitale meter. Dus ter orde van 6 €/kWh. Dit voor digitaal: 98 € heffingen, 61€ energiekost, 14€ overige nettarieven 125€ capaciteitstarief. De heffingen en capaciteitstarief zijn dus niet meer naar verhouding met het verbruik.

Ik herhaal de feitelijke vraag: moeten gemeenschappelijke delen in een appartementsgebouw een afzonderlijke teller hebben? Of mogen die bij een van de appartementen verbonden worden?

lebragard Vraag beantwoord oktober 30, 2021
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This