Lek in appartement – syndicus wil geen verzekering betrekken

Word je eigen syndicus

619 keren bekekenVerzekeringen

Ik woon in een oud appartement waar ik tweetal jaar geleden (door aannemer) renovaties heb laten uitgevoerd. Nu lijkt er een lek te zijn in een afvoerbuis van de douche (en keuken). Er sijpelt namelijk water binnen bij de onderbuur waardoor er een vochtplek ontstaan is op haar badkamermuur. Volgens haar is dit al even aan de gang maar dacht ze dat dit door zelf warme douche te nemen todat ze naar de luchtsluis keek, en het lijkt vanuit mijn afvoerbuis te komen. (Het is dus niet dat er met grote hoeveelheid water binnen loopt.)

Nu – volgens mij moeten de verzekeringen betrokken worden. Zowel die van mij, haar als de blokpolis. Wanneer ik aan de syndicus wou informeren over de blokpolis, werd er mij duidelijk gemaakt dat deze hier niet tussen komt omdat dit potentieel van renovaties afkomstig is. En zegt ze “Dit is helemaal geen verzekeringskwestie, je moet zelf een loodgieter laten komen om dit zo snel mogelijk te laten repareren. (En neemt duidelijk de kant van de onderbuur waar niet mee te praten valt, wat de situatie niet vergemakkelijkt).

Mijn verzekering is zeer duidelijk om nog geen werken te laten uitvoeren totdat de experte is komen kijken. Wij beperken het waterverbruik tot een minimum maar verhuizen is geen optie voor ons op dit moment. Wij hebben in tussentijd de onderaannemer gecontacteerd en gevraagd om ook langs te komen, maar de syndicus wilt dus dat dit door een “random” loodgieter opgelost moet worden – zonder verzekeringen eerst langs komen.

Ik voel mij niet comfortabel hoe de syndicus met deze situatie omgaat. Maar wil graag hier aftoetsen, dit is toch wel duidelijk een verzekeringskwestie. Wat is volgens jullie de correcte gang van zaken?

lebragard Vraag beantwoord december 19, 2023

waterschade een gekend probleem in een appartementsgebouw.

U veroorzaakt waterschade naar uw gebuur.

U moet de franchise op u nemen

De verzekering van het gebouw moet de gevolgschade op zich nemen

dus:

-syndicus doet aangifte van de waterschade

  • u betaalt de franchise en moet de herstelling (afvoerbuis) op u nemen uiteraard kiest u de “hersteller” zelf.
  • doe een aangetekend schrijven naar de syndicus met uw voornemen en vraag antwoord binnen de 14 dagen.
lebragard Vraag beantwoord december 19, 2023
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This