kosten voor info door syndicus aan notaris ?

Word je eigen syndicus

1.14K keren bekekenSyndicus

De verkoper van een eigendom gelegen in een appartementsgebouw zal aan de syndicus van dit gebouw moeten betalen voor de informatie die de syndicus aan de notaris heeft vertrekt.

Het tarief dat door de syndicus hiervoor wordt aangerekend is dat vrij door de syndicus te bepalen,is dit wettelijk geregeld , of is dit vastgelegd in de overeenkomst tussen syndicus en VME ?

Voor een garagestaanplaats met aankoopprijs van 8000,00 EUR , heb ik gemerkt dat de verkoper 300,00 EUR diende op te hoesten voor enkele blz’n gegevens die zo uit de gevoerde boekhouding van de syndicus kwamen.

M.a.w. , een verkoper moet dus eigenlijk 2x de syndicus betalen voor 1 geleverde dienst.Namelijk eerst voor de normale opdracht waarvoor de syndicus is aangesteld (boekhouding),en vervolgens nog eens , voor enkele copietjes uit diezelfde boekhouding.

Kunen jullie mij een antwoord bezorgen op gestelde vragen ?

De wetgeving zegt dat deze extra kosten zijn die ten laste vallen van de mede-eigenaar die verkoopt. Ik weet dat sommige syndicus contracten deze kosten niet expliciet vermelden waardoor de syndicus dus vrij spel krijgt om een uurloon aan te rekenen.

Het beste wat u kunt doen naar de toekomst toe is dit meenemen bij de onderhandeling van de verlenging van het syndicus contract.

Mvg,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This