Kan wanbetaler het gebouw jaren-lang beheersen?

Word je eigen syndicus

157 keren bekekenWanbetaling door mede-eigenaars

Kan wanbetaler jarenlang je gebouw beheersen? Er is 2 jaar geleden een dagvaarding geweest. Wanbetaler betaalt nog steeds niet. Syndic houdt dat geheim voor ons. Syndic grijpt niet in met als gevolg dat ons gebouw onveilig is door werken die jaren-lang niet uitgevoerd worden. Zoals kapotte brandladder los aan de gevel wordt jarenlang niet gemaakt. Er is geen geld. Betonrot,er is geen geld. Nooit poetsen, noch ramenwassen.

lebragard Vraag beantwoord juni 16, 2024

U begrijpt zelf ook dat het zo niet verder kan , een syndicus die zijn beheer niet naar behoren doet en zelfs de “veiligheid” van het gebouw niet respecteert. Hopelijk staat u er niet alleen voor en zijn er nog anderen die er genoeg van hebben.

Stel de syndicus via een aangetekend schrijven in gebreke (liefst ondertekend met andere mede-eigenaars) en vraag asap (termijn 14 dagen) een oplossing , geef aan dat u anders genoodzaakt bent beroep te doen op een vrederechter.

Elke mede-eigenaar kan bij de vrederechter een verzoek indienen voor de aanstelling van een nieuwe en/of voorlopige syndicus. De rechter zal dan onderzoeken of het verzoek gegrond is of niet.

https://easysyndic.be/nl/in-de-praktijk/van-syndicus-veranderen

de wet mede-eigendom bepaalt :

Art. 3.89. Syndicus (577-8)

  § 7. De algemene vergadering kan steeds de syndicus ontslaan. Zij kan hem eveneens, indien zij dit wenselijk acht, een voorlopig syndicus toevoegen voor een welbepaalde duur of voor welbepaalde doeleinden. Evenwel kan enkel de rechter de gerechtelijk benoemde syndicus ontslaan bij vonnis.

  § 8. Bij verhindering of in gebreke blijven van de syndicus kan de rechter, voor de duur die hij bepaalt, op verzoek van iedere mede-eigenaar een voorlopig syndicus aanwijzen.
 De syndicus moet door de verzoeker in het geding worden geroepen.

wet mede eigendom : link

https://www.biv.be/media/1461/download?inline

lebragard Vraag beantwoord juni 16, 2024
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This