fbpx

Kan een agendapunt dat moet uitgevoerd worden, onuitvoerbaar worden, voldoet niet aan voorwaarden ?

Word je eigen syndicus

47 keren bekekenAlgemene Vergadering
0 Comments

Een agendapunt op de VME is dat er op de glazen balustrade van het appartement op de bovenste verdieping een folie moet komen van 45.5 cm hoogte om de privacy van het terras op de verdieping eronder te waarborgen. Het agendapunt is volgende: Uitvoeren van aanpassingswerken aan het terras op de tweede verdieping, derwijze dat er vanop dit terras op de 2de verdieping, geen uitzicht meer is op het ondergelegen terras op de eerste verdieping.
stemming 3/4. Er werd overeengekomen om een folie te kleven op de balustrade van 45.5 cm. Doch met deze folie blijft het zicht op het ondergelegen terras volledig bestaan. Dus wordt niet aan de gestelde voorwaarde voldaan. Kan daarom dit agendapunt onuitvoerbaar worden ? Op welke wetgeving baseert men zich dan.
Bedankt voor antwoord,

Edited question

Doch met deze folie blijft het zicht op het ondergelegen terras volledig bestaan. Dus wordt niet aan de gestelde voorwaarde voldaan. Kan daarom dit agendapunt onuitvoerbaar worden ?

 Er werd overeengekomen om een folie te kleven op de balustrade van 45.5 cm. Doch met deze folie blijft het zicht op het ondergelegen terras volledig bestaan. Dus wordt niet aan de gestelde voorwaarde voldaan. Kan daarom dit agendapunt onuitvoerbaar worden ?

Antwoord ,op voorwaarde dat de balustrade een gemeenschappelijk deel is ;

Blijkbaar is de folie niet voldoende en blijft het zicht op het ondergelegen terras volledig bestaan , wel heeft men voldaan aan de gemaakte afspraak van een folie aan te brengen. Is de 45,5cm onvoldoende ? of wat ?

Agendapunt en wat genotuleerd is in het proces verbaal is wat het is en het is immers zo , dat de AV de soevereiniteit heeft en rechtsgeldig beslissingen kan nemen die dan moeten uitgevoerd worden door de syndicus.

wet AV soevereiniteit : Art. 577-7. § 1 ( en 577-6 § 8 en §11)

  • 1.De algemene vergadering beslist……….

syndicus : Art. 577-8. §4

  • 4.Ongeacht de bevoegdheid die hem door het reglement van mede-eigendom wordt toegekend, heeft de syndicus tot opdracht:
    1° –
    2° –
    3° de beslissingen die de algemene vergadering heeft genomen, uit te voeren en te laten uitvoeren;

Agendapunt is uitvoerbaar maar lost blijkbaar het ” probleem” niet op.

Vraag beantwoord
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This