kan AV fiber van Proximus verbieden ?

Word je eigen syndicus

1.33K keren bekekenAlgemene Vergadering

In ons gebouw zijn er klanten van Proximus en van Telenet. De klanten van Telenet willen geen “ontsierende” kabels, die van Proximus willen wel fiber. Kan aanleg van fiber verhinderd worden door de klanten van Telenet of is het een recht van elke eigenaar de aanleg te eisen ? Dit wordt beslist op de komende AV

lebragard Vraag beantwoord januari 19, 2023

Na de laatste aanpassing van de wet mede-eigendom van kracht op 1/1/2019 kan een mede-eigenaar of een nutsmaatschappij zich beroepen op art. 3.82 veranderingswerken. Dit is dus een “recht” , maar desalniettemin moet de betrokkene die de veranderingswerken wil uitvoeren zich houden aan de voorziene aanvraag-procedure zoals voorzien in dat artikel.

De VME heeft dan twee maanden de tijd om de werken al dan niet goed te keuren……er zijn specifieke weigeringsgronden…..

Maar indien de syndicus niets onderneemt nadat deze de aanvraag heeft ontvangen ! dan is de VME stilzwijgend akkoord met de geplande werken !!

U begrijpt nu het belang dat de syndicus reageert en een bijzondere algemene vergadering organiseert zodat de AV een beslissing kan nemen.

U kan best preventief nu reeds  een agendapunt indienen : indien de syndicus van om het even wie een aanvraag ontvangt mbt. art.3.82 , veranderingswerken , zal de syndicus onverwijld een algemene vergadering organiseren zodat de AV een beslissing kan nemen mbt. de veranderingswerken.

( zo is het al voorgevallen dat in een VME , een nutsmaatschappij kabels in de gemeenschappelijke hall aan het plaatsen was en ja hoor de syndicus was op de hoogte maar de mede-eigenaars niet ! )

lebragard Posted new comment januari 19, 2023
You are viewing 1 out of 2 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This