Is het normaal dat wij geld moeten overschrijven aan de syndicus vooraleer hij de aannemer de opdracht heeft gegeven om werken uit te voeren?

Word je eigen syndicus

1.10K keren bekekenSyndicus

Beste,

Het dak van ons appartement moet vervangen worden.

De 6 eigenaars zijn overeengekomen welke aannemer ze hiervoor willen (een andere dan de syndicus aanbeveelt). Nu vraagt de syndicus dat we het bedrag van de offerte (/6) eerst naar hen overschrijven en dat ze dan pas de opdracht zullen geven aan de aannemer.

Is dit de gebruikelijke manier van werken?

Alvast bedankt voor een reactie.

 

Op deze website werd uw onderwerp in een meer algemene vraag behandeld op 30-07 : ”Mag een syndicus provisies opvragen voor toekomstige werken ?”

 

In uw concreet geval kunnen wij er van uitgaan dat de vereiste meerderheid de offerte goedgekeurd heeft in de vergadering en dat deze beslissing aldus genotuleerd werd in het verslag van de vergadering.

 

Vanaf dat ogenblik is het een werkinstructie voor de syndicus.

 

Voor de aannemer zou de bestelbon, opgemaakt door de syndicus, of contract getekend door de syndicus, een voldoende waarborg moeten zijn om de werken te beginnen.

 

Toch kan er een licht voorbehoud gemaakt worden : dikwijls vraagt de aannemer samen met de bestelling een voorschot te storten op de globale prijs. (10, 20% ?)

 

Indien de aannemer een dergelijke clausule voorzien heeft in zijn offerte/contract dan wordt dit best gerespecteerd door syndicus en VME.

 

Opgepast : stort de gelden enkel op een bankrekening waarvan de VME titularis is (derdenrekening)

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This