herturbering schouwen ; gelijkvloers heeft geen schouw naar dak

Word je eigen syndicus

513 keren bekekenReservefonds

Vraag van 20 december beantwoord waarvoor dank.  Nu stelt zich probleem van gebruik reservefonds volgens de kavels of globaal via de totaliteit ???  Het gelijkvloers dient volgens RIO in de kosten van de lift niet bij te dragen.  Er is hierin RIO gemeld dat de schouwen gemeenschappelijk zijn (de tekst is : de bekistingen, leidingen en schouwhoofden zijn voor gemeenschappelijk gebruik.  Het karakter van privatief wordt gegeven aan de delen die zich privatief en exclusief bedienen) ; maar die bestaan niet voor het gelijkvloers (kantoren met eigen vloer-verwarming.  Dit gelijkvloers heeft een kwotitiet van 276 °/°°?

lebragard Vraag beantwoord januari 22, 2024

Nu stelt zich probleem van gebruik reservefonds volgens de kavels of globaal via de totaliteit ???

Kan op zich géén probleem vormen. Het reservefonds is “kavelgericht” opgebouwd. indien iemand niet moet mee betalen zal er géén geld afgenomen worden van dat kavel.

Reservefonds = het totaal gespaard bedrag van alle eigenaars/kavelafhankelijk.

Boekhoudkundig is het gespaard bedrag per kavel/eigenaar terug te vinden.

Een voorbeeld eigenaar X heeft 3 kavels en heeft een reservefonds aandeel van 300€ , een andere eigenaar Z heeft 4 kavels en een aandeel van 350€.

Bij werken aan de lift is Z vrijgesteld , X niet.

Betaling uit het reservefonds geeft dan een verrekening aan X en niet aan Z. Na betaling heeft X nog 250€ en Z nog steeds 350€. ect……

Weet ook dat het reservefonds/aandeel/kavelafhankelijk bij het kavel blijft ook na verkoop = alle kavels samen = reservefonds.

Hopelijk is het duidelijk ?

Er is hierin RIO gemeld dat de schouwen gemeenschappelijk zijn (de tekst is : de bekistingen, leidingen en schouwhoofden zijn voor gemeenschappelijk gebruik.  Het karakter van privatief wordt gegeven aan de delen die zich privatief en exclusief bedienen)

Mijn mening is dat de gelijkvloers moet bijdragen in de kosten , instandhouding van het gebouw en de schouw is een gemeenschappelijke aangelegenheid , voor gemeenschappelijk gebruik ! (= niet privatief.)

Ongetwijfeld zullen anderen beklemtonen dat de gelijkvloers geen enkel nut heeft van de schouw = vloerverwarming en heeft de schouw niet nodig….

Gelijkvloers is vrijgesteld voor kosten aan de lift = statutaire bepaling , helaas niet over de schouw welke een gemeenschappelijke aangelegenheid blijft. (vloerverwarming is privatief en bedient exclusief het gelijkvloers)

lebragard Vraag beantwoord januari 22, 2024
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This