Herstellingen en opsporen van gaslekken volledig gedekt door de brandverzekering?

Word je eigen syndicus

180 keren bekekenVerzekeringen

Beste, Cibor is een firma dat gaslekken opspoort en die heeft mij gezegd dat het factuur (500 euro) volledig wordt terugbetaald door de brandverzekering. Ik heb dit gezegd tegen de syndicus en die zegde eerst neen en dan zou hij het uitzoeken. De verzekering is van Insurea van AXA. Ik krijg niet voldoende informatie van Insurea op het internet terwijl andere verzekeringsmaatschappijen daar heel duidelijk over communiceren en het volledig gedekt is. Bij Insurea staat enkel “expertise wordt ook gedekt”. Volgens Cibor is iedereen in België gedekt via de brandverzekering voor “opsporen van gaslekken en de herstellingen aan de gasleidingen”. Ik vraag mij af of u daar meer over weet. Met vriendelijke groeten

lebragard Posted new comment april 23, 2024

De syndicus heeft toch nog snel gereageerd met goed nieuws. De gaslek detectie en de herstellingswerken aan de gasleiding zijn gedekt door de brandverzekering/blokpolis, nieuwe leidingen zijn niet gedekt. Vermits dat het totaalbedrag kan oplopen tot meer dan 1000 euro is dat heel goed nieuws. Er is wel een franchise van 350 euro bij Insurea verzekeringen.

Goed van uw update ….

De blokpolis afgesloten door de syndicus in opdracht van de VME belangt u ook aan , u bent nml. als mede-eigenaar een verzekerde.

Indien de syndicus u niet kan antwoorden , neem dan zelf initiatief , het is nml. uw belang om te weten wat en niet gedekt is. Neem zelf contact op met de verzekeringsmaatschappij…..hebt u een dubbel van de dekkingsvoorwaarden/verzekeringspolis ? zo neen vraag deze aan de syndicus of rechtstreeks aan de maatschappij.

Grosso mode , een “blokpolis” dekt niet alleen de gemene delen maar ook de privatieve delen , uitgezonderd de inboedel. Bij privatieve schade hebt u alle recht de maatschappij te contacteren , een syndicus beheert nml. de gemene delen en niet de privatieve delen , deze privatieven vallen onder de verantwoordelijkheid enkel van die eigenaar.

lebragard Vraag beantwoord april 23, 2024
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This