Herstelling dakbedekking garages appartementsgebouw 15 app. (3 blokken : 6+6+3)

Word je eigen syndicus

1.12K keren bekekenUitvoering van Werken

Beste,

Na 35 jaar is de roofing van de garages (gelegen achter het appartementsgebouw) zeer dringend aan vervanging toe.  Verschillende eigenaars hebben sinds geruime tijd te kampen met waterinseipeling, de garages zijn vochtig, kalkwaterdruppels bekladdenbeschadigen auto’s, kasten verrotten, enz.).

De appartementsblok bestaat uit 3 blokken (6 + 6 + 3 appartementen).  Destijds, bij de aankoop werden een aantal garages ‘à la tête du client’ onderling verwisseld zodat 1 garage van het blokje van 3 app. nu gelegen is tussen de garages van blok 2 (6 app.).  1 garage van blok 2 maakt deel uit van een andere garageblok (36 app).
Het lijkt dus opportuun om de dakbedekking van alle garages (14) gelijktijdig te vervangen, dit niettegenstaande er slechts een gedeelte van de garages gebruikt wordt voor autostalling.
Gezien ik deel uitmaak van de vragende partij, wil ik dit project wel initiëren en coördineren. 
Vraag is echter hoe ga ik daarbij te werk, wetende dat ik met zeer veel weerstand te maken zal krijgen.  Er zijn geen ‘officiële syndics’ in de 2 andere blokken.
Met dank bij voorbaat.
Vriendelijke groeten,
Ria

Men moet eerst in de basisakte nagaan hoeveel verschillende entiteiten er zijn. U spreekt van 3 blokken maar het is goed mogelijk dat dit eigenlijk slechts één entiteit is. In dat geval is er voor die ene entiteit een syndicus nodig en moet deze syndicus dit alles gaan coordineren. Er moet dan een algemene vergadering georganiseerd worden op een wettelijk correcte manier waar alle mede-eigenaars uitgenodigd worden en waar iemand als syndicus aangesteld wordt. Daarnaast moet er dan ook gestemd worden over de uitvoering van de werken mbt de renovatie van het dak.

Het is belangrijk dat dit allemaal op een wettelijk correcte manier verloopt dat men nadien niet kan weigeren om mee te betalen en dat men niet kan zeggen dat de uitvoering van de werken niet correct beslist werd. Het startpunt ligt volgens mij bij de basisakte en het aanstellen van één of meerdere syndici op basis van wat er in uw akte staat.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This