foute verdeelsleutel gebruikt waardoor eigenaars te veel betaald hebben, kan je dit terug vorderen?

Word je eigen syndicus

223 keren bekekenSyndicus

Om het verhaal zo duidelijk mogelijk te maken zal ik eerst even schetsen hoe de verdeling is. De residentie bestaat uit 8 nieuwe huisjes (waarvan 6 rijhuizen met een gemeenschappelijke kelder, en 2 huisjes die apart gelegen zijn) en een gerenoveerde blok met een 11-tal appartementen. zelf ben ik eigenaar van één van de rijhuizen.

Een 2 tal jaar geleden begonnen de problemen met het appartementsblok waar beweerd werd dat het dak fout was aangelegd, etc. De syndicus besloot toen om een expert aan te stellen, een advocaat en zo voort. Uiteindelijk heeft dit niets opgelost buiten een extra kost van +-5000 euro die betaald moest worden door de mede-eigenaars. de syndicus beweerde bij hoog en bij laag dat wij (van de huisjes) hier ook aan mee moesten betalen. om het hele verhaal kort te maken zijn we er achter gekomen, via de notaris, dat de notaris in kwestie daarvoor een bijzondere basisakte heeft opgesteld. Hierin staat duidelijk dat de eigenaars van de gebouwen zelf verantwoordelijk zijn voor de kosten van eventuele herstellingen, etc. Dus wij (van de huisjes) hebben aan iets betaald waar wij helemaal niet aan moesten mee betalen. Nu is mijn vraag kunnen wij deze gelden terugvorderen, ook al zijn deze kosten gemaakt in het boekjaar 2021?

dmeerpa Vraag beantwoord januari 23, 2023

Toch nog de vraag wat was de taak van de advocaat in dit verhaal ?
Werd naar de rechtbank gestapt?
Zo ja dan kan dat enkel na goedkeuren van de AV, de syndicus kan wel als bewarende maatregel toch naar de rechtbank gaan, maar moet dit zo snel mogelijk laten bevestigen door de AV.
Maar in dit verhaal betekend dat ook dat de eigenaren van de huisjes ook niet mochten meestemmen.
Werd naar de rechtbank gestapt zonder akkoord van de AV, dan is de syndicus in fout en zou de V deze kosten moeten verhalen op de syndicus.

dmeerpa Vraag beantwoord januari 23, 2023
You are viewing 1 out of 6 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link