Een petitie van bijna 50% van alle ME vraagt een nieuwe AV, wat nu ?

Word je eigen syndicus

Beste,

Na de AV van juni 2014, werd er tijdens deze beslist grondwerken uit te voeren.  Deze werken zijn effectief nodig, vooral aan mijn garage box (tegels zijn volledig los).  Nu is er een andere eigenares die beweert schade aan haar wagen opgelopen te hebben door deze losliggende en kapotte tegels, deze heeft intussen klacht neergelegd tegen de ME.

Dat er werken gedaan moeten worden, ben ik volledig mee akkoord maar tijdens deze AV hebben ze beslist exceptioneel additionele fondsen aan te vragen (bijna € 700,- per trimester gedurende 1 jaar) om deze werken te pre-financieren.  Dit bedrag is gebaseerd op een offerte van 2009 waar men de grondwerken wilt laten asfalteren en er zijn geen meerdere offertes destijds opgevraagd.  Blijkbaar zou men ook het reserve fonds hier niet voor willen aanspreken daar er discussie is over verschillende basis aktes en wie al dan niet moet betalen en hoe deze betalen.

Daar ik niet akkoord ga met de additionele fondsen (en andere punten dat hier gaande zijn), heb ik een petitie georganiseerd waar 17 van de 40 ME meegetekend hebben.  Dit wilt dus zeggen dat de syndicus verplicht is om een exceptionele AV te organiseren.

Nu na wat heen en weer gemail met de syndicus, blijkt het dat asfalteren zelfs niet nodig zou zijn en deze stelt voor af te wachten als ze voldoende offertes hebben en deze voor te leggen.

Er is ook beslist geweest dat enkel de eigenaars van een garage de kosten moeten dragen en niet de eigenaars van enkel een appartement.

Nu vraag ik me af wat voor ons de beste strategie zou zijn, daar ik echt de indruk krijg (betaal reeds +1.200,- lasten + reservefonds per trimester (appartement + garage) dat er misbruik van onze fondsen wordt gemaakt en geprofiteerd word van de ignorantie van verschillende Mede-eigenaars.

Ik hoor het graag ! Alvast bedankt en met vriendelijke groeten,

Werner

Volg de juiste weg.

 

Een petitie volstaat niet. U volgt best zeer nauwgezet de bepalingen in :

 

B.W. Art. 577-6 §  2

 

en formuleert uw agendapunt(en) zodanig dat uw bedoelingen ondubbelzinnig weergegeven worden.

 

Intussen is de BAV ingepland en wordt het euvel rond de werken voorgelegd.  Raar maar waar is er nu ook plots geld gevonden in het reservefonds voor de garages na de halfjaarlijkse goedkeuring van de rekeningen…

 

Bedankt voor je antwoord !

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This