Na verschillende mails, tekst berichten en een aangetekend schrijven heeft een mede-eigenaar, die momenteel in een vechtscheiding zit, zijn aandeel in werkingskosten en het reservefonds gedeeltelijk voldaan. Ze hebben beiden hun deel werkingskosten voldaan maar voor het reservefonds zegt de ene dat hij geen geld steekt in een appartement dat volgend jaar niet meer van hem is, omdat hij van de advocaat van mevrouw heeft te horen gekregen dat zij het appartement koopt. Wat moet er gedaan worden? kan het ontbrekend bedrag voor dat appartement volgend jaar nog teruggevorderd worden?
4 Answers
Wat moet er gedaan worden?
Achterstallige betalingen moeten kordaat aangepakt worden. U hebt reeds het nodige gedaan cfr. aangetekende zending , maar daarom is de achterstallige betaling niet vereffend. Lees ook de statuten erop na mbt. eventuele betaling van een nalatigheidsintrest ect….
kan het ontbrekend bedrag voor dat appartement volgend jaar nog teruggevorderd worden?
Ja dit kan , achterstallige betalingen verjaren na 5 jaar.
Bij de overdracht/verkoop van een kavel kan u de notaris op de hoogte brengen en deze zal de achterstallige betaling(en) inhouden. cfr. Art. 3.95. Achterstallen in geval van overdracht
9h 12/11/2023,
Dewelke is het incasso beleid van de vme aub?
Dewelke van de beide “partners” beschikt over stembevoegdheid, ingeschreven bij aanvang laatste, recentste AV aub?
In deze heeft het geen belang wie en welk deel moet betalen.
Feit is dat de betalingen hoort bij het kavel en bij achterstallige betalingen en verkoop van het kavel , kan de syndicus tijdig de informatie doorgeven aan de notaris , zodat deze de achterstallige betalingen kan inhouden.