fbpx

commissaris rekeningen VME – contracten afgesloten door syndicus

Word je eigen syndicus

248 keren bekekenBoekhouding VMEcommissaris van de rekeningen

Beste,

Ik ben commissaris van de rekeningen en raadslid VME van een nieuwbouw residentie.

We stellen onregelmatigheden vast in “contract” via syndicus met de watermaatschappij betreffende de gemeenschappelijke teller van de niet-opgeleverde algemene delen. Er is sinds 2017 een nieuwe syndicus. In 2019 is er een factuur ten bedrage van bijna 1900€ naar de nieuwe syndicus gestuurd, deze werd van de rekening VME betaald. De watermaatschappij zet de teller tot 2017 op 0, voor de promotor/syndicus komt alles op 0 terwijl er verbruik voor de bouw was. Meerdere eigenaars getuigen dat de promotor/syndicus 193 op de teller had staan voor de komst van de huidige syndicus.  Het is nog steeds dezelfde teller die nu verder oploopt.  Volgens de nieuwe syndicus was er geen overdracht.

Ik heb trachten de documenten van overdracht en metingen op te vragen bij de watermaatschappij, maar sta voor een muur:

“Blijkt dat de syndicus …..(VME) bij de watermaatschappij is gekend als titularis van de algemene watermeters in de Residentie …… Dit betekent, volgens de wet op de privacy, dat de watermaatschappij geen factuurgegevens mag delen met derden. …… Verdere gegevens qua verbruik, facturatie enz…kan de watermaatschappij u niet (meer) verstrekken…..”  

Wat kan ik als commissaris doen om duidelijkheid te krijgen zonder naar de rechtbank te stappen?

Groeten

Vraag beantwoord

Gebouw is nog niet volledig afgewerkt. 6/9 appartement zijn bewoond, er zijn nog 3 appartement (onverkocht) in ruwbouwstoestand, de promotor zal deze afgewerken.
De 6 verkochte en bewoonde appartementen (eind 2016-2017) hebben elk een individuele teller.
Het gaat enkel over het verbruik van de teller voor de algemene delen.
De factuur hebben we in het bezit, maar we krijgen geen inzage in het contract met de watermaatschappij, de opnames en de overdrachten tussen syndicussen. We stellen vast dat er in 2019 een factuur opgemaakt werd voor de totale stand van de teller in 2019, de jaren vanaf 2016 tot 2018 zijn gewoon op 0 gezet, er werden in die periode geen opnames van tellerstand gedaan, dat overzichtje hebben we ontvangen. Maar er was verbruik sinds de aansluiting begin 2016.
Hoe hier klaarheid in krijgen?

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This