Brandblus apparaten vervangen in gemeenschappelijke ruimten

Word je eigen syndicus

67 keren bekekenVeiligheid in GebouwBrandblusser

Ons kleine appartementsgebouw is 10 jaar geleden opgeleverd.  Een poederblustoestel van 6Kg zijn op per bouwlaag voorzien.  Vorig jaar werd Saval aangesteld om de controle van de blustoestellen uit te voeren.  Zij hebben vastgesteld dat deze blustoestellen in 2024 dienen vervangen te worden.  Hiertoe hebben zij een offerte aangeleverd van 250€ excl BTW/nieuw toestel en 35€ excl BTW/toestel recyclagekost van de oude brandblustoestellen.

Als ik nu op internet ga zoeken naar een Benor gekeurd brandblustoestel met keuring stel ik vast dat de kostprijs vanaf 110 € incl BTW/toestel.  Je vind op de markt zelfs CE toestellen vanaf 40 € incl BTW/toestel.

Ik heb het prijsverschil bij Saval voorgelegd; maar het antwoord was nogal vaag.  Ik vraag me eigenlijk af of er uberhaupt een kwaliteitsverschil is en/of er speciale vereisten zijn voor een poederblustoestel dat in een gemeenschappelijke ruimte hangt?

Mvg,

Guy

lebragard Vraag beantwoord februari 11, 2024

 Ik vraag me eigenlijk af of er uberhaupt een kwaliteitsverschil is en/of er speciale vereisten zijn voor een poederblustoestel dat in een gemeenschappelijke ruimte hangt?

De brandweer van uw provincie zal u graag de nodige uitleg geven.

…… en 35€ excl BTW/toestel recyclagekost van de oude brandblustoestellen.

Vervallen of defecte brandblussers dienen gerecycleerd te worden als klein chemisch afval. Je kan ze onder meer afvoeren of binnenbrengen bij je lokaal recyclagepark en dat is gratis…..vraag dit even na bij uw afvalverwerker.

tip : check de houdbaarheidsdatum , meestal openbare brandblussers = 20 jaar.

lebragard Vraag beantwoord februari 11, 2024
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This