Biurenhinder door rken op het terras.

Word je eigen syndicus

115 keren bekekenBurenburenhinder roken in gemeenschappelijke delen

Beste Jessie,

Sinds augustus hebben we als eigenaars, reeds 30 jaar, een nieuwe buurvrouw in het appartement naast ons gekregen. De residentie bestaat uit 7 etages van 2 appartementen links en rechts. Vanaf dag 1 merketen we op dat deze vrouw een zeer zware rookster is. Door de natuurlijke luchtstroom en ventilatie in de appartementen komt de rook en reuk ons appartement binnen. Dit mede door het warme weer dat de ramen open staan en met de wind uit het Oosten en Westen met de warme dagen komt dit niet ten goede. bij dit weer nu in september sluipt de rook binnen wanneer we onze slaapkamers verluchten.Ik ben zeer gevoelig aan rook en reuk. Volgens Kanker België bevat deze rook meer dan 7000 chemicaliën en 69 bewezen kankerverwekkende stoffen. Wij zelf roken niet en wensen ook niet passief mee te roken. De eigenaar heeft niet in zijn verhuurcontract dit opgenomen om niet te roken. Na overleg met deze vrouw wilt ze hier niet op in gaan om in huis of vooraan in een open venster te roken zodat we hier geen hinder van hebben. De vraag is kunnen we de balkon/terrassen als algemene delen zien met een privégebruik en dit in de RIO brengen als geen hinder veroorzaken aan de buren?

lebragard Vraag beantwoord 5 dagen geleden

Een goed gesprek doet soms wonderen….maar soms is men doof al dan niet kwaadwillig en doet men de klacht af als flauwe kul.

 De vraag is kunnen we de balkon/terrassen als algemene delen zien met een privégebruik en dit in de RIO brengen als geen hinder veroorzaken aan de buren?

Ja dat mag en kan men , agendapunt-stemmen-opnemen in het RIO…maar dit geeft geen enkele garantie dat uw buurvrouw effectief ernaar zal handelen…want op de privé doet men wat men wil….dat denkt men toch ! (balkon terrassen = privé al dan niet met exclusief gebruik)

Weet dat indien er niets uit de bus komt en u steeds “overlast” ervaart van uw buur , u de buur kan laten oproepen om “vrijwillig” te verschijnen bij de vrederechter voor bemiddeling en/of dagvaarden.

lebragard Vraag beantwoord 5 dagen geleden
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link