berekening van de gemeenschappelijke kosten

Word je eigen syndicus

1.14K keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendom

beste,

mijn ouders hebben een nieuwbouwapp. gekocht op het gelijkvloers, er zijn in totaal 6 appartementen waarvan één van de bovenste een duplex is dus meer dan 1,5 keer de grote van dat van mijn ouders toch moeten zij het hoogste bedrag betalen van de gemeenschappelijke kosten. is er een officiële  manier om dit te bereken want volgens mij klopt dit niet.

vriendelijke groeten

christophe

 

Als het gebouw van na 2010 dateert moet er een officieel verslag in de statuten opgenomen worden die uitlegt hoe men bij de verdeling van de aandelen van de kavels gekomen is. Gebouwen van voor deze datum was dat veel meer ad hoc waardoor sommige bouwheren (die zichzelf of familie wilden bevoordelen) de verdeling van aandelen naar hun hand zetten. Het is echter zeer moeilijk om zo’n oneerlijke verdeling nadien nog aan te pakken omdat de wetgever ervan uit gaat dat je aan de hand van de akte bij aankoop wist waaraan je begon. Jammer genoeg komt de aap vaak pas te laat uit de mouw…

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This