Zonnepanelen zonder bijzondere algemene vergadering.

Word je eigen syndicus

702 keren bekekenUitvoering van Werken

Door een onwetendheid stond mijn vraag om voor mij persoonlijk zonnepanelen te plaatsen niet op de agenda van de vme vergadering. Ik heb dan opzoekwerk en dacht dat het volgende juist is en kan.

  1. Ik laat de syndicus een bijzondere vme vergadering bijeenleggen, maar blijkbaar is hiervoor een goedkeuring nodig van 200/1000 van de aandelen, en die heb ik zonder probleem. Volgens de syndicus moet ik gewoon een aangetekend schrijven sturen met 200/1000 van de handtekeningen.
  2. Maar blijkbaar zou ik ook toelating kunnen krijgen om zonnepanelen te te plaatsen wanneer ik de handtekeningen kan verzamelen van 800/1000 van het totaal aandelen. In dat geval moet ik dit gewoon kenbaar maken aan de syndicus via ook een aangetekende brief met alle handtekeningen die mijn vraag goedkeuren.

Deze mogelijkheden werden me ook telefonisch door de syndicus meegedeeld, maar toen ik vanmorgen een copy stuurde van de mail die ik aan alle eigenaars mailde, kreeg ik het volgende antwoord wat ik langs geen kanten begrijp, zeker omdat ik weliswaar alle antwoorden nog niet heb, maar toch al aan meer dan 700 goedkeuringen zit. Het probleem is ook dat er tijdens de jaarlijkse vme vergadering nooit meer dan +- 650 aandelen aanwezig zijn en al 2x minder dan de helft.

Deze mail kreeg ik vanmorgen van de syndicus:

Goedemorgen,
Enkel de syndicus kan een schriftelijke stemming uitsturen. Door de corona omstandigheden waren deze maatregelen even versoepeld en had u inderdaad maar 80% nodig, maar nu is deze terug opgetrokken naar 100%. Op een Algemene Vergadering heeft u inderdaad maar 80% nodig van de stemmen, maar die vergadering dient door de syndicus georganiseerd te worden.
Een stemming via een mede-eigenaar is dus niet rechtsgeldig.

lebragard Vraag beantwoord juli 21, 2022
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link