Wordt een contract met de syndicus stilzwijgend verlengd?

Word je eigen syndicus

1.08K keren bekekenSyndicus

Wij zijn eigenaar van 1 appt van een totaal van 11appt onze algemene vergadering gebeurd normaal in maart , doch wegens het vergeten van syndicus niet tegenstaande hij vergadering had vastgelegd vergaderzaal en opmerkingen van ons .

Hij heeft nu de vergadering vastgelegd op 01/07/2014 1 dag na einde contract met syndicus en dat er 10 eigenaars op de 11 willen veranderen van syndicus . Is zijn contract nu automatisch verlengd omdat hij vergadering houd 1 dag na zijn einde bestaand contract???

Stijn Van Rompaey

Dag Stijn,

De wetgeving zegt in Art. 577-8 §1:

Het mandaat van de syndicus mag niet langer zijn dan drie jaar, maar kan worden hernieuwd door een uitdrukkelijke beslissing van de algemene vergadering. Het feit dat het mandaat van de syndicus niet wordt vernieuwd, geeft op zich geen aanleiding tot een vergoeding

Het mandaat kan dus slechts mits uitdrukkelijke beslissing verlengd worden. Het feit dat de AV dus 1 dag na afloop van het contract is betekent dus niet dat het automatisch verlengd is.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This