werkprovisie?

Word je eigen syndicus

109 keren bekekenSyndicus

dakwerker gevonden maar een jaar wachttijd is dit normaal dat de syndicus nu al het volledige bedrag opvraagt een jaar op voorhand?

lebragard Vraag beantwoord april 10, 2024

dakwerker gevonden maar een jaar wachttijd is dit normaal dat de syndicus nu al het volledige bedrag opvraagt een jaar op voorhand?

Wat is er beslist op de algemene vergadering (AV) mbt. de dakwerken ? Het is de AV die over dergelijke zaken beslist….

  Art. 3.88.Algemene vergadering: besluitvorming (577-7

  • 1. De algemene vergadering beslist:


  1° bij meerderheid van twee derde van de stemmen:
…..
b) over alle werken betreffende de gemeenschappelijke gedeelten, met uitzondering van de wettelijk opgelegde werken en de werken tot behoud van het goed en daden van voorlopig beheer, waartoe kan worden besloten bij volstrekte meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars, onverminderd artikel 3.89, § 5, 2° ;

maw. zo de AV beslist heeft om de gelden (provisie) nu reeds op te vragen , het zij dan zo , is er niets over beslist…..dan kan de syndicus niet op eigen houtje dat beslissen. Het is de AV die de beslissingen neemt en de syndicus voert deze uit , behoudens de wettelijke bevoegdheden van de syndicus bv. in geval van hoogdringendheid kan de syndicus wel het initiatief nemen , wat hier niet aan de orde is gezien men 1 jaar moet wachten op die dakwerken die de werken gaat uitvoeren. Hopelijk is er ook duidelijkheid mbt. deze werken en is de goedgekeurde offerte duidelijk genoeg : materialen , duurtijd , opvolgen en goedkeuring werken , garantie….ect. Duidelijkheid voor beide partijen is een must , achteraf klagen helpt niet , het is per slot van rekening de VME die de opdrachtgever is en niet de syndicus , deze voert uit wat de AV beslist.

lebragard Vraag beantwoord april 10, 2024
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This