welke stappen kunnen wij tegen onze syndicus nemen indien wij vinden dat hij beroepsfouten maakt, ook al wil hij het contract eenzijdig verbreken?

Word je eigen syndicus

1.32K keren bekekenSyndicus

welke stappen kunnen wij tegen onze syndicus nemen indien wij vinden dat hij beroepsfouten maakt, ook al wil hij het contract eenzijdig verbreken?

Hallo,

Er zijn twee zaken die u kunt doen:

1) Een advocaat onder de arm nemen en schadevergoeding eisen voor de schade die voortvloeit uit de beroepsfouten die uw syndicus gemaakt heeft.  Heel wat mede-eigenaars staan daar wat huiverachtig tegenover maar als je een goede advocaat hebt die je niet aan het lijntje probeert te houden dan kan dat zeker een piste zijn om te overwegen.  Heel belangrijk hierbij is zeker geen kwijting te verlenen op de AV voor zijn beheer omdat je dan eigenlijk hem goedkeuring heeft voor zijn beheer.  Mocht je een goede advocaat zoeken, kan ik je er wel één aanbevelen, die vrijblijvend zegt of het de moeite is om een rechtzaak aan te spannen of niet en wat de kansen zijn.  Ik heb de advocaat reeds doorverwezen voor problemen van andere leden hier op het forum met goede feedback.

2) Je kunt bij het BIV (beroepsinstituut voor vastgoedmakelaars) een klacht indienen (voorwaarde is dus wel dat het over een syndicus gaat die erkend vastgoedmakelaar is).  Mijn ervaring op basis van de ervaringen van andere leden die hier reeds geprobeerd hebben verhaal te krijgen, zijn gemengd.  Voor echt grove fraudezaken zullen ze ingrijpen.  Voor de “kleinere” beroepsfouten zal de klacht vaker dan niet geseponeerd worden.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This