Wat te doen bij weigering door syndicus verstrekken postadressen mede-eigenaars?

Word je eigen syndicus

1.46K keren bekekenSyndicusadressenlijst

Syndicus Mar’immo te Oostende weigert postadressen van mede-eigenaars te verstrekken.
Bovendien volgen er beledigende woorden bij aandringen want volgens de baas zijn diegenen die hierom vragen enkel ruziestokers. Hij schijnt geen schrik van advokaten te hebben want er volgen toch geen sancties hieromtrent. Wat te doen als mede-eigenaar in een gebouw van 36 appartementen?

Als u op papier hebt staan dat uw syndicus u weigert deze informatie te verstrekken dan zou ik deze informatie doorsturen naar het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars met het verzoek de syndicus tot orde te roepen en de gevraagde informatie te verschaffen. Als mede-eigenaar hebt u recht op die informatie.

Als u de weigering niet op papier of email hebt staan dan zal u niks kunnen bewijzen en heeft het ook geen zin bij het BIV aan te kloppen. In dat geval zou ik aanraden deze informatie via aangetekend schrijven op te vragen. Geef hen daarin een termijn van twee weken om te reageren. Na die twee weken kunt u dan naar het BIV stappen als u nog niks ontvangen hebt.

Als het BIV niet wil meewerken kunt u eventueel een brief laten schrijven door een advocaat naar de desbetreffende syndicus. Ik ben ervan overtuigd dat ze hieraan wel gevolg zullen geven want voor zoiets wil je als syndicus zeker niet vervolgd worden.

Eventueel kunt u ook proberen om de adressenlijst bij het hypotheekkantoor waar het gebouw gelegen is, te verkrijgen. Het is echter niet gezegd dat het hypotheekkantoor zal willen meewerken maar in sommige kantoren is men als hulpzamer dan in andere kantoren.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This