Wat te doen bij in gebreke blijven?

Word je eigen syndicus

224 keren bekekenWanbetaling door mede-eigenaars

Voor het maken van de jaarafrekening betreft het elektriciteitsverbruik van de garages heb ik de meterstanden nodig. Eén van de eigenaars verhuurt zijn garage Reeds 2x heb ik hem gevraagd om de meterstanden te bezorgen. Tot nu toe is dit nog steeds niet gebeurd. Hij moet hiervoor uiteraard zijn huurder contacteren. Of dit ook effectief gebeurt is weet ik niet. Ik ga er vanuit dat de verhuurder de uiteindelijke verantwoordelijke blijft. Of vergis ik me. Wat kan ik nog ondernemen om deze meterstand alsnog te bekomen? Kan je hiervoor een sanctie of iets dergelijks ondernemen of sta ik met mijn rug tegen de muur?

Gbwgly Vraag beantwoord oktober 23, 2023

4h53, 23/10/2023,

Sterckx Danny12 8 uren geleden

Voor het maken van de jaarafrekening betreft het elektriciteitsverbruik van de garages heb ik de meterstanden nodig. Eén van de eigenaars verhuurt zijn garage Reeds 2x heb ik hem gevraagd om de meterstanden te bezorgen.

Deed je dit telkens schriftelijk aub?

Tot nu toe is dit nog steeds niet gebeurd. Hij moet hiervoor uiteraard zijn huurder contacteren. Of dit ook effectief gebeurt is weet ik niet. Ik ga er vanuit dat de verhuurder de uiteindelijke verantwoordelijke blijft.

Neen indien syndicus bent hebt u enkel met de vme een contract en zijn enkel de eigenaar uw communicatie partners, niet de huurders wel dient u op pand niveau (inbegrepen garages)  de namen van de huurders te weten, niet als zakenpartners echter! 

Of vergis ik me.

Zie bovenstaande aub?

Wat kan ik nog ondernemen om deze meterstand alsnog te bekomen?

De eigenaar in gebreke stellen, te beginnen met een gewoon schrijven, daaropvolgend een aangetekend schrijven op zijn kosten.

Kan je hiervoor een sanctie of iets dergelijks ondernemen of sta ik met mijn rug tegen de muur?

Heel wat middelen, vooraleer te procederen, wat als een escalatie dient beschouwd te worden als alle “normale” middelen uitgeput zijn en rechtbank is trouwens een conflictmodel, met alle budgettaire en humanitaire gevolgen vandien,…

  • Wijk inspecteur vragen tot bemiddeling
  • huurdersbond verzoeken diplomatiek tussen te komen
  • uw twee toezichtsorganen op  ganse vme gebeuren : Rekencommissaris en Raad van Mede Eigendom ten kantore sommeren om deze calamiteit te bespreken

Even Praktisch beschouwd (uw tijd is kostbaar) :  Een garage kenmerkt gemiddeld geen al te hoog verbruik, is de vorige jaarstand extrapoleren en inschatten, geen betere oplossing voor dit boekjaar, in afwachting om het jaar daarop dan te regulariseren aub? Wij doen het alvast op deze wijze .

Brengt deze insteek je wat verder aub? 

——————————————-__________________________

@# : Jessie Dedecker, Lebragard, jessie@smartsyndic.be, kan je die belachelijke, inefficiënte en  klantontvriendelijke  : 

blog.smartsyndicbe vertelt 

Error in jQuery.ajax while submiting a form : 

Achterwege laten aub?

Of dien ik echt jullie server ABEND te laten gaan of volledig uit de lucht te schieten aub?

AppLaunchLab, kempen, …

Gbwgly Vraag beantwoord oktober 23, 2023

5h37, 23/10/2023,

Jessie , .. ,(Lebragard toen nog niet in de running) , herinner je nog 12/6/2012 , 15h25 toen je server te dicht bij mijn duikboot kwam aub?

lebragard Posted new comment oktober 23, 2023

inderdaad “uw duikboot” heeft een lek !
lebragard

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This