fbpx

Wat moet ik in godsnaam met mij bovenbuur aanvangen?

Word je eigen syndicus

70 keren bekekenBuren

Beste,

Ik deel mijn garage met een buur. Ik ben eigenaar van twee autostandplaatsen achteraan in de ruimte. De buur is eigenaar van één autostandplaats vooraan. Naast zijn autostandplaats is er een gemeenschappelijke ruimte (= toegangsweg).
Om praktische redenen werd een paar jaar geleden overeengekomen dat de buur zijn goederen op één van mijn autostandplaatsen plaatste en dat ik het volledige gedeelte in de garage vooraan zou gebruiken om mijn auto gemakkelijk te kunnen parkeren.
Dat werd op papier gezet.
De man heeft echter een beetje last van verzamelwoede en maakt van de ruimte die hij tot zijn beschikking heeft een stortplaats.
Ik ben dit beu, meer dan beu, en omdat ik ook mijn gedeelte van de garage wil opknappen, heb ik hem nu per aangetekende brief gevraagd om zijn goederen te verhuizen naar zijn eigen autostandplaats. Er staat een deadline in de brief en een waarschuwing dat ik alles wat op mijn terrein blijft staan, zal laten verwijderen op zijn kosten als hij zijn boeltje niet op tijd verplaatst heeft.
Ik heb hem ook aangesproken over zijn verhuis. Zijn reactie is doodleuk dat hij de goederen niet kan verhuizen. De volgende keer dat ik er iets over zeg, zal hij met een ander smoesje afkomen.

Alles wat met deze man moet worden uitgevoerd is een lijdensweg en een nachtmerrie. Iets wat klaar en duidelijk op papier gezet werd, daar maakt hij een klucht van. Hij probeert alles eindeloos uit te stellen. Hij respecteert geen enkele afspraak. Zijn gedrag is voorspelbaar. Er kan worden aangetoond hoe hij te werk gaat. Het is werkelijk onvoorstelbaar.

Noch in de basisakte noch in het RIO staan vermeldingen over wat toegestaan is en wat niet in deze gedeelde ruimte; ik moet er ook niet op rekenen dat bespreking in de algemene vergadering iets zal opleveren.

Wat moet ik in godsnaam doen om die paljas op zijn plaats te zetten?

Ik heb hem al twee keer een grove aangetekende brief gestuurd. De syndicus heeft hem al aangeschreven en zou nu opnieuw een brief laten opstellen door hun jurist. Ik wacht op het ontwerp.

Het kan toch niet dat alles wat in dit gebouw gebeurt via een advocaat en de vrederechter moet passeren? Soms ben ik werkelijk radeloos.

2.11.0.0

Vraag beantwoord

Kan ik als mede-eigenaar vragen aan de vrederechter dat er voor de bovenbuur een bewindvoerder aangesteld wordt om ervoor te zorgen dat beslissingen genomen door de VME ook daadwerkelijk uitgevoerd worden door de man?
Hij stelt ALLES eindeloos uit, waardoor bijvoorbeeld sommige werken niet uitgevoerd worden of niet afgewerkt geraken. De man komt niet tot het maken van afspraken, hij komt niet tot actie. De man is alcoholicus. Zijn uitstelgedrag is ziekelijk. Het is onmogelijk om wat dan ook op een normale manier geregeld te krijgen met hem.

Het kan toch niet dat alles wat in dit gebouw gebeurt via een advocaat en de vrederechter moet passeren? Soms ben ik werkelijk radeloos.

Toch wel…..inderdaad …via vrederechter.

Indien in het reglement van interne orde , géén sanctie voorzien is  bij overtredingen/niet respecteren van…..dan moet u oa. naar de vrederechter ect….het kost u tijd en geld , zonder…..

Reglementen en statuten , wet mede-eigendom zijn voor Paljassen en Soortgelijken een uitdaging om meer.

Boeteclausule voorzien in het reglement zoals onze zuiderburen doen. Dit is een stok achter de deur voor die paljassen ….

https://www.flinckadvocaten.nl/vve-boete

Binnen de VvE gelden (gedrags)regels en voorschriften. Ter voorkoming dat eigenaars de regels schenden, kan binnen een VvE een boeteregeling gelden. De VvE is namelijk bevoegd om voor elke overtreding passende boetes te stellen. Flinck Advocaten over de VvE boete.

Vraag beantwoord
You are viewing 1 out of 2 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This