Wat met syndicus die AirB&Bs laat verder doen ondanks klachten, verbod en mandaat voor vrederechter?

Word je eigen syndicus

297 keren bekekenSyndicus

Korte versie:

Ondanks de vele klachten over AirB&Bs, een verbod op AirB&Bs en een mandaat voor de syndicus voor het sluiten van de AirB&Bs, lijkt de syndicus absoluut niets te doen. Ik moet elders gaan slapen van de overlast en verkopen is moeilijk want de kopers worden afgeschrikt. Hoe krijg ik de syndicus zo ver dat hij zijn job doet?

Lange versie:

In ons gebouw is het verbod op korte termijnverhuur in 2021 opgeheven. Onmiddellijk is het klachten beginnen regenen over de AirB&Bs. Bijvoorbeeld vakantiegangers die ‘s nachts met kastdeuren slaan en meubels verschuiven, niet beseffende dat ze de buren wakker houden. Kuisploegen die je 2 verdiepingen lager nog hoort, en die na iedere gebruiker meerdere uren komen kuisen. Groepen luidruchtige feestvierders. Prostituees die er hun klanten ontvangen en luid kreunen. Foutparkeren, drugsfeestjes, brandjes, … . In ons gebouw zijn de overlast boetes 100 euro, en de kleine AirB&Btjes vragen nauwelijks meer per nacht, dus normaal kunnen die zo gestopt worden. Maar de AirB&Bs deden voort alsof ze nooit een boete gekregen hadden en de syndicus zei dat ze niets konden doen zonder AirB&B verbod. Januari 2022 hebben we een AirB&B verbod gestemd. Maar de AirB&Bs deden gewoon verder en de syndicus zei opnieuw dat ze niets konden doen. Op advies van deze site hebben we in juni een mandaat gegeven aan de syndicus om de AirB&Bs via de vrederecht te sluiten, maar die AirB&Bs blijven gewoon verder draaien. De syndicus weigert te zeggen of de AirB&Bs al ooit een overlast boete gekregen hebben. De syndicus wil niet dat de conciërge zelf boetes mag geven. En de syndicus ontwijkt vragen over het sluiten van de AirB&Bs. Waarschijnlijk zullen ze het gewoon iedere keer naar de volgende algemene vergadering verschuiven. Ondertussen moet ik elders gaan slapen. Ik heb al geprobeerd om mijn appartement te verkopen, maar de kandidaat kopers worden afgeschrikt en zeggen dat er maar één mogelijke verklaring is, namelijk dat de syndicus omgekocht is. Anderzijds zijn de google reviews van de syndicus ook heel slecht. Zou dit een geval van corruptie zijn, of gewoon een heel slechte syndicus of is het gewoon een heel ingewikkelde situatie met die AirB&Bs? (Het mandaat is bv. voor het sluiten van AirB&Bs, maar er wordt ook verhuurd via andere platformen dan AirB&B.) De syndicus is ook immo, dus ik zou klacht kunnen indienen bij het BIV. Of er eerst mee dreigen. Ik wil gewoon dat de syndicus eindelijk zijn werk doet. Wat zou u doen?

nightmAirBnB Vraag beantwoord 2 dagen geleden

15h10 13 Sept 2023,

Blijf uit de inkom en bij uitbreiding de gemeenschappelijke ruimten aub? Wel ondanks tijdelijke “ongemakken” in je privatief zoveel mogelijk.

Schakel slachtofferhulp, CAW, OCMW in aub?

Bundel de bestaande klachten en ergernissen in geschreven PV’s als basis voor verdere behandeling en afhandeling aub?

qsdfg159 Vraag beantwoord september 13, 2023
You are viewing 1 out of 17 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This