Wat als het bedrag van het reservefonds dat normaal op een spaarrekening moet staan lager is dan het totaal van de, door de mede-eignaars, gestorte bedragen?

Word je eigen syndicus

1.21K keren bekekenReservefonds

Sedert een jaar ben ik Commissaris van de Rekeningen van een residentie aan de kust. Jaarlijks betalen de mede-eigenaars de onkosten en een bijdrage voor het reservefonds. Beide bedragen worden op één en dezelfde zichtrekening gestort. Met de syndicus is afgesproken dat het deel bestemd voor het reservefonds jaarlijks wordt overgeschreven naar een aparte spaarrekening. Boekhoudkundig klopt dit maar bij het opvragen van de bankrekeninguittreksels stel ik vast dat het bedrag dat op de spaarrekening staat, een stuk lager is dan de som van de jaarlijks gestorte bedragen. Er staat wel meer op de zichtrekening maar het teveel op de zichtrekening is kleiner dan het tekort op de spaarrekening. Samengevat stemt de boekhouding van de syndicus niet overeen met de bankgegevens en is er minder geld aanwezig bij de bank dan dat er volgens de boekhouding zou moeten aanwezig zijn. Bijkomend werd er in de algemene vergadering  jarenlang foute informatie gegeven omtrent de stand van het reservefonds. Hoe pak ik dit probleem het best aan?

Verzamel alle documenten en overleg met een advocaat gespecialiseerd  inzake mede-eigendom.

 

http://advocaat.dmenp.be/Default.aspx

 

Hij zal u waarschijnlijk aanraden klacht neer te leggen bij het gerecht en B.I.V.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This