Wat als de kosten bij werken hoger oplopen dan voorzien en de syndicus zijn goedkeuring geeft?

Word je eigen syndicus

1.46K keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendom

Beste,

In april 2012 werd op de algemene vergadering een offerte goedgekeurd voor een bedrag van 7000 € voor het plaatsen van gevelleien op linkse uitstekende zijgevel t.h.v. het dag (appartement in rij van woning waarvan dak uitsteekt boven aanpalende woningen). Deze werken waren nodig aangezien er in het bovenste appartment hinder was door vochtintrusie door deze gevel muur. Een paar maand geleden werden deze werken uitgevoerd en kregen we van de syndicus een factuur doorgestuurd voor een bedrag van 9500€. Dit is 2500 € hoger dan de goedgekeurde offerte. Op de factuur staat expliciet vermeld dat extra werken uitgevoerd werden bovenop de factuur, nl. plaatsen van isolatie en een dampscherm + bijhorende materialen. De mede-eigenaars waren door de syndicus niet vooraf op de hoogte gesteld en de syndicus heeft zelf goedkeuring gegeven voor deze werken. Aangezien dit een aanzienlijk bedrag is en isolatie volgens mij geen noodzaak is voor het behoud van de staat van het gebouw, vind ik dat wij als mede-eigenaars niet moeten opdraaien voor de extra kosten. Bovendien heeft enkel de eigenaar van het dakappartment linksboven voordeel van deze isolatie aangezien het over een beperkt stuk gevel gaat die enkel grenst aan zijn appartement.

Kunnen wij dit aanvechten en de meerkost niet betalen aangezien de beslissing niet goedgekeurd werd door de mede-eigenaars, die zelfs niet geïnformeerd waren, en de werken volgens mij niet noodzakelijk zijn voor behoud van de staat van het gebouw. Bovendien staat op de factuur expliciet vermeld, extra werken uitgevoerd bovenop de offerte.

Yannick

Dag Yannick,

Dit is inderdaad een zeer vervelende situatie. Ik vrees echter dat je best een advocaat neemt om die betwisting uit te vechten. Ik zou alvast een aangetekend schrijven sturen om aan te geven dat u niet akkoord bent. Niet betalen is echter niet aan te raden volgens mij.

mvg,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This