Hoe worden warmtemeters van radiatoren berekend?

Word je eigen syndicus

1.90K keren bekekenSyndicuswarmtemeters

Ik vraag me af op welke manier ze de warmtemeters v de radiatoren het best kunnen berekenen ? Ze zijn radiogestuurd , maar bij de afrekening wordt de “opname” vermenigvuldigd met de afmetingen v de radiatoren om het “verbruik” te kennen.  Dat verbruik komt overeen met de “wattage”  bij die firma. Wat is wattage ? Weet iemand hoe ze die “wattage” berekenen ?  Moeten we bij die afrekening  40/60 % gebruiken  of is het 20/80 %  ? Wat is het eerlijkst om die warmte te verdelen ?

Dag Arenberg,

Met elke radiator komt een wattage overeen.  Dit is de warmte die de radiator kan afgeven.  Bij de berekening van de verdeling van het verbruik gaat het niet over wat eerlijk is maar over wat de basisakte hierover zegt.  Als syndicus bent u verplicht die verdeling te volgen tenzij u daarvoor het nodige aantal stemmen bijeen krijgt om het aan te passen.  We bespreken dit ook in de cursus over de wetgeving van de mede-eigendom

Groetjes,
Jessie

U stelt: het gaat niet wat eerlijk is maar wat de BASISAKTE hierover zegt. Graag enige informatie over de BASISAKTE: waar kan ik die vinden en hoe werkt ze. Ik ben zinnens in de eerstkomende  eigenaarsvergdering deze meters voor te stellen, vermits we nu nog de glazen warmte meters gebruiken die in de toekomst toch niet meer verkrijgbaar blijken te zijn.       Met vriendelijke groeten,

herman

Dag Herman,

De basisakte is het document dat u gekregen hebt van de notaris wanneer u uw appartement gekocht hebt. Hierin staat onder meer beschreven hoe de kosten verdeeld moeten worden tussen de verschillende mede-eigenaars.

Als u uw basisakte niet meer zou terugvinden dan is het aan te raden deze op te vragen bij het hypotheekkantoor of eventueel gewoonweg aan uw syndicus want deze zal ze ongetwijfeld ook gebruiken.

Groetjes,
Jessie

Mijn huidige ervaring zegt me: ” bestudeer eerst de basisakte voor je een appartement in mede-eigendom koopt. Dat kan je later heel veel kopzorgen besparen. Een site zoals deze van Jessie is meer dan belangrijk en toont ook aan dat er werk aan de winkel is.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This