Wanneer is een stemming geldig?

Word je eigen syndicus

2.19K keren bekekenUitvoering van Werkenstemming

Ik woon in een gebouw van 5 app.Volgens U moet er een meerderheid zijn van 75%.Hier is het 3 tegen 2.Dat is 60% .Is dat voldoende.Zo ja dan verliezen de 2 gelijkgestemden altijd.Lijkt me niet goed.

Voor gewone zaken beslist  de AV bij volstrekte meerderheid (d.i 50% + 1) (art 577-6 §8).

Voor specifieke zaken door de Wet bepaald (art 577-7 §1) is meerderheid vereist van 3/4, 4/5 of 100% (=eenparigheid=akkoord alle mede-eigenaars).

In de veronderstelling dat de aandelen van elk van de 5 appartementen gelijk zijn, is in uw geval : gewone meerderheid : 3 ; meerderheid van 3/4 = 4; en meerderheid van 4/5 = (eveneens) 4.

Heb het antwoord aan verschillende mensen getoond,maar niemand begrijpt het.Staan we nu sterk met 2 tegen 3 of niet.Nogmaals de verhouding is 60% tegen 40%.Er zijn in dit gebouw geen statuten en ook geen mondelinge afspraken,al 20 jaar niet.Iedereen doet maar wat,of eigenlijk niets.

Dag Louis,

Het hangt ervan af. Er zijn drie belangrijke punten die in overweging genomen moeten worden.
– Niet elke mede-eigenaar heeft noodzakelijk hetzelfde aantal aandelen (en dus stemmen). Het aantal aandelen kunt terugvinden in de statuten van uw gebouw.
– Als het over noodzakelijke werken gaat kunt u eventueel dit afdwingen voor de rechtbank. Om die reden is het belangrijk ook dat er een syndicus is.
– Bent u zeker dat er geen statuten zijn? Ik zou in het hypotheekkantoor eens polsen om 100% zeker. Als er geen statuten zijn, dan gaat de wetgeving er normaal van uit dat de aandelen gelijk verdeeld zijn.

Met vriendelijke groeten,
Jessie

Jessie,bedankt voor Uw reactie.Nogmaals er zijn geen statuten en ook geen hypotheek bureau.Elke eigenaar heeft afzonderlijk gekocht.Ik bv heb nooit een hypotheek gehad en van de anderen weet ik het niet.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This