volmachten

Word je eigen syndicus

1.45K keren bekekenAlgemene Vergadering

Anderhalf jaar geleden heeft een eigenaar wegens openstaande schulden zijn appartement moeten verkopen. Eigenaars waren beiden zelfstandige boekhouders. Deze eigenaars hadden een openstaande schuld van meer dan 4000 € onbetaald syndicuskosten.

Nu rekent de syndic deze kosten aan, aan alle eigenaars van ons gebouw. Hierover is nooit een vergadering voor vastgesteld en wij hebben hier als eigenaars op de AV nooit de toestemming of akkoord voor gegeven. Is dit wettelijk? en kan de syndic deze openstaande schulden verhalen op de eigenaars?

 

 

Als een mede-eigenaar niet kan betalen en deze schulden kunnen niet gerecuppereerd worden, dan vrees ik dat deze schulden inderdaad via de andere mede-eigenaars opgevraagd zullen worden.

Er is echter een grote “maar” in dit verhaal:
1) Heeft uw syndicus er alles aan gedaan om die schulden te recuperen bij de mede-eigenaars. Hij had op de AV kunnen voorstellen een advocaat onder de arm te nemen.
2) Bij een verkoop wordt de syndicus gevraagd of de verkoper in kwestie nog schulden heeft. Indien dit het geval is, en de verkoopprijs is voldoende groot om de andere prioritaire schuldeisers te betalen, dan zal de notaris het bedrag dat nog schuldig is in bewaring nemen en aan de VME uitbetalen. De grote MAAR hier is of uw syndicus binnen de wettelijke termijn de notaris heeft ingelicht. Heeft hij dat niet gedaan dan heeft hij een fout begaan (je zou hiervoor eens bij de desbetreffende notaris kunnen horen of men dit geprobeerd heeft).

Met vriendelijke groeten,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This