Volmachten

Word je eigen syndicus

232 keren bekekenAlgemene Vergadering

Ik ben syndicus van een appartementsgebouw met 14 kavels. Iedere kavel bezit ten minste 58/1000sten van de eigendomsaandelen.  Dus als een eigenaar een volmacht krijgt, kan hij stemmen met minstens 116/1000sten van de aandelen wat hoger is dan 10% van het totaal aantal stemmen en dit zou verboden zijn in de wet van de mede- eigendom!  Is deze redenering correct?

lebragard Vraag beantwoord februari 6, 2024

Inderdaad de wet stelt : art.3.87 §7

  Niemand kan aan de stemming deelnemen, zelfs niet als lastgever of lasthebber, voor een groter aantal stemmen dan het totaal van de stemmen waarover de andere aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars beschikken.
Niemand mag meer dan drie volmachten aanvaarden. Een lasthebber mag evenwel meer dan drie volmachten krijgen als het totaal van de stemmen waarover hij zelf beschikt en die van zijn volmachtgevers niet meer dan 10 % bedraagt van het totaal aantal stemmen dat toekomt aan alle kavels van de mede-eigendom.

Uw vraag : Dus als een eigenaar een volmacht krijgt, kan hij stemmen met minstens 116/1000sten van de aandelen wat hoger is dan 10% van het totaal aantal stemmen en dit zou verboden zijn in de wet van de mede- eigendom!  Is deze redenering correct?

Neen uw redenering is niet correct , na lezing is het zo dat de grens van 10% niet geldt indien een mede-eigenaar over niet meer dan drie volmachten beschikt.

Bijgevolg is het mogelijk dat een mede-eigenaar over drie volmachten beschikt, waarbij hij toch over meer dan 10% van de stemmen beschikt.

Zijn stemmen zullen echter in elk geval worden verminderd indien blijkt dat het totaal aantal stemmen waarover hij beschikt meer bedraagt dan de som van de stemmen van de andere aanwezige en vertegenwoordigde mede-eigenaars.

Duidelijk ?

lebragard Vraag beantwoord februari 6, 2024
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This