Verslag BAV?

Word je eigen syndicus

962 keren bekekenAlgemene Vergadering

Verslag BAV :

Na de vergadering maandag LL maakt de syndicus zelf het verslag op (hij heeft geen assistent mee vanuit zijn bureel) niettegenstaande het een gebouw is met 92 app en 122 garages….

Ik vroeg hem dan op het einde  om het verslag te tekenen maar het lukte hem niet om het verslag af te printen.  Hij zal het ons nog doorsturen en moet ik het als eerste onderteken omdat ik voorzitter was van de BAV, professioneel is dit toch allemaal niet meer maar eerder geklungel.

we zijn nu 2 dagen verder en ik heb nog altijd geen verslag van de vergadering ontvangen

hoe moet ik dit interpreteren of afhandelen?

KLVT Vraag beantwoord december 23, 2022

Beste,

Sorry voor mijn lange epistels maar ik ben ten einde raad alsook de meeste raadsleden.

Zoals gemeld in mij eerste bericht (zie hierboven) was er maandagavond een BAV, een een puntje was het aanstellen van een nieuwe tuinaannemer, wat tegen de zin is van de syndicus omdat hij zonder enige tussenkomst van de raad en van de VME 3 jaar geleden zelf een nieuwe tuinaannemer heeft aangesteld, er staat niets op papier en hij kan ook niets bewijzen.

De syndicus heeft op de vergadering aan de aanwezigen een tabel gegeven met de prijsvergelijkingen voor onderhoud tuin  / éénmalig leveren en plaatsen van boomschors.

Iedereen was akkoord met de prijs van één bepaalde aannemer en hebben gestemd.

zoals gemeld kon de syndicus zijn verslag niet afprinten wegens  een technisch defect met zijn printer. Hij heeft het verslag ook niet voorgelezen en heeft het ons ook niet laten lezen op zijn scherm. Hij zei tegen mij (ik was voorzitter) ik zal het je vanavond of mogen doorsturen….ik heb tot 2 x toe het verslag moeten vragen en heb het pas donderdagavond gekregen en vroeg mij om het onmiddellijk te laten ondertekenen door de raad en door te sturen. Maar bij nazicht van het verslag had hij bij het bedrag van de werken alleen een deel vermeld op zijn verslag. Wij hebben dan met de raad vandaag beslist om een extra commentaar te schrijven op het verslag. Ik heb geschreven dat het bedrag niet juist is en heb het juiste bedrag van de offerte vermeld alsook vermeld dat er ook positief gestemd werd voor de boomschors.
Ik heb er ook nog bijgeschreven wat de reden is dat wij een nieuwe tuinman willen zodat alle mede-eigenaars hiervan op de hoogte zijn. Ik vind transparantie, duidelijkheid en eerlijkheid heel belangrijk naar de mede-eigenaars toe.

Onze syndicus heeft deze avond een collega van de raad gebeld en hem duidelijk gezegd dat hij niet akkoord gaat met het feit dat we gemeld dat er wel gestemd was voor de boomschors en dat hij dit verslag aan niemand zal doorsturen en dat er een nieuwe BAV moet komen (met terug extra kosten) en eerst een extra beheersraad, hij was in alle State blijkbaar.
Begrijpe wie begrijpen kan.

Dus zo zie je maar dat de syndicus  het enorm lastig heeft met een andere tuinaannemer en volgens mij gaat hij er alles aan doen om dit te verhinderen
Ik weet nu echt niet wat te doen hiermee!

Hij zet bijna niets op papier en hierdoor zijn er altijd discussies. Ik kan dit vergelijken met een ander appartementsgebouw  waar wel alles transparant en correct verloopt.

Ik heb eerlijk gezegd geen goesting meer (als lid van de raad en als rekencommissaris)  om mij hierover verder nog op te jagen en nog meer te doen als de syndicus toch niet wil meewerken, maar ik wil ons gebouw wel verdedigen. We zien wel wat er van komt! Ik heb volgens mij genoeg gedaan.
Als de syndicus  toch altijd zijn gedacht wil voor alles en nog wat, waarom heeft hij dan een beheerraad nodig, misschien alleen om ja te knikken ?

Het zijn tenslotte de mede-eigenaars die alles betalen, ook het loon van de Syndics.

Maar ik was eigenlijk al vroeger door een buitenstaander verwittigd dat onze syndicus geen tegenspraak duldt. En nu moet ik het echt wel geloven.
Ik had destijds geweigerd om lid te worden van de raad maar onze syndicus smeekte mij bijna om dit te doen, maar als ik iets dan wil ik het goed doen heb ik gezegd, idem met de job van rekencommissaris, ik had dit eigenlijk ook geweigerd omdat ik dit niet meer kon combineren met lid van de raad en mijn normaal werk, en toch heb ik mij laten ompraten omdat ik vind dat een gebouw met 92 app en 122 garages goed beheerd moet worden.
Ik weet  niet wat jullie daarvan denken en wat we kunnen naar de  syndicus toe want dit echt echt niet werkbaar. Het is ook zo als er op de vergaderingen iemand vraagt of dit of dat kan uitgevoerd worden of hoe is het gesteld met lopende zaken dan stelt hij zich altijd Vijandig op en snauwt naar de mensen en de meeste bewoners zijn dan verbouwereerd en zwijgen, ik heb het daar heel lastig meer, vele mensen zijn precies bang van hem.
Met de volgende alg vergadering in juni zou ik wel een nieuwe syndicus willen voorstellen maar zie er tegen op met het feit dat hij zich altijd zo vijandig voordoet.

hoe ik hiermee verder moet weet ik niet meer, ik zoek raad ter bescherming van ons gebouw en de mede-eigenaars.
graag een seintje.

Een radeloze

KLVT Vraag beantwoord december 23, 2022
You are viewing 1 out of 4 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This