Verplicht wettelijk rekeningstelsel ?

Word je eigen syndicus

1.96K keren bekekenBoekhouding VMEForfait kosten

Sinds 1/01/2013 is er een nieuw rekeningstelsel wettelijk verplicht. kan de syndicus hiervoor een een bedrag van 150 € vragen als aanpassing voor de wettelijke verplichting ?  Wij zijn met 10 eigenaars, kunnenwij eisen om een eenvoudige boekhouding te hanteren ?  Wij hebben wel een RvME. Dank voor antwoord.

Mij lijkt dit van niet. U hebt met uw syndicus een contract afgesloten waarin hij of zij op zijn minst de wettelijke taken van de syndicus moet uitvoeren. Het dan nog doorrekenen van kosten om aan deze wettelijke minima te voldoen lijkt me vreemd. Voor alle zekerheid leest u best nog eens het contract door dat u met uw syndicus gesloten hebt.

Groetjes,
Jessie

Als het een appartementsblok met minder dan 20 kavels betreft, is volgens de nieuwe appartementswet een vereenvoudigde boekhouding voldoende. (artikel 577-8 §4 17° van het BW) 10 eigenaars is natuurlijk niet hetzelfde als 10 kavels.

In de wetgeving is de mogelijkheid tot een vereenvoudigde boekhouding opengelaten om  de syndicus-mede-eigenaar in kleine gebouwen, in staat te stellen een eenvoudige kasboekhouding (bij een bank) op te zetten.

Van een beroepssyndicus kunt u verwachten dat hij voor al zijn klanten een dubbele boekhouding voert die u trouwens meer informatie zal kunnen geven.

De kosten van zijn informatica-systeem dubbele boekhouding kan hij spreiden over al zijn klanten, maar blijft uiteraard ten zijnen laste.

Het zou onrealistisch zijn de syndicus te vragen voor uw VME alleen een vereenvoudigde boekhouding op te zetten.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This