Vernieuwde AV en agenda punten..

Word je eigen syndicus

150 keren bekekenAlgemene Vergadering

De jaarlijkse AV is al enkele malen uitgesteld wegens onvoldoende quotiteiten.

Nu is de volgende AV voorzien op 18/4/2024, er zal zowiezo geldig gestemd mogen worden ongeacht of er voldoende quotiteiten aanwezig zijn …

Mag ik nog nieuwe items op de agenda plaatsen voor de eerstkomende AV van 18/4, of is de oorspronkelijke agenda van de eerste AV afgesloten ???

lebragard Vraag beantwoord april 2, 2024

Wanneer , datum , van de afgelaste AV is belangrijk !

U kan nieuwe agendapunten schriftelijk indienen , maar deze moeten tijdig ingediend worden met name ten minste drie weken voor de eerste dag……

Vandaag 2 april , AV 18 april = termijn van drie weken overschreden !

Art. 3.87. Algemene vergadering: organisatie (577-6)

 §5 Indien geen van beide quorums wordt bereikt, zal een tweede algemene vergadering na het verstrijken van een termijn van ten minste vijftien dagen bijeenkomen die zal beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en de aandelen van mede-eigendom waarvan ze houder zijn.

  § 3. De bijeenroeping vermeldt de plaats waar, alsook de dag en het uur waarop de vergadering plaatsvindt, alsmede de agenda met opgave van de punten die ter bespreking zullen worden voorgelegd. De syndicus agendeert de schriftelijke voorstellen die hij heeft ontvangen van de mede-eigenaars, van de raad van mede-eigendom, ten minste drie weken vóór de eerste dag van de in het reglement van interne orde bepaalde periode waarin de gewone algemene vergadering moet plaatsvinden.

lebragard Posted new comment april 2, 2024

aanvullend en wijzigend antwoord : een rechtzetting of verbetering van de agendapunten kan en mag , MAAR nieuwe agendapunten toevoegen kan NIET. De dagorde moet ongewijzigd blijven .

Correctie op mijn eerste antwoord :

een rechtzetting of verbetering van de agendapunten kan en mag , MAAR nieuwe agendapunten toevoegen kan NIET. De dagorde moet ongewijzigd blijven :  de oorspronkelijke agenda van de eerste AV is afgesloten.

lebragard Vraag beantwoord april 2, 2024
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This